SADIK DOGRUER: ''MESLEKTASIM ADASIM HEMSEHRIM DR.SADIK AHMET'i SÜKRANLA ANIYORUM''

Kinik Belediye Baskani Dr. Sadik Dogruer, Bursa'da Dr. Sadik Ahmet Aniti açilisina katildi.

Yerel 31.01.2022 10:02:57 0
SADIK DOGRUER:

Bati Trakya Türklerinin hak arama mücadelesinin simge ismi Dr. Sadik Ahmet, dogumunun 75. Yilinda Yurtdisi Türkler akraba toplulugu himayesinde Bati Trakya Dernekleri Subesi ve Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan Mimar Sinan Parki'nda Bati Trakya-Dr. Sadik Ahmet Aniti açilisi ve 29 Ocak Milli Direnis Günü anma programi gerçeklesti.

Doktor Sadik Ahmet dogumunun 75. yilinda dualarla anilirken, Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan program, Dr. Sadik Ahmet’in kisa özgeçmisinin okunmasi, protokol konusmalari ve selamlasmalarin ardindan, Etkinlik kapsaminda, Dr. Sadik Ahmet'in anit heykeli ve 29 Ocak 1988 senesinde yasadiklari zorluklari anlatan fotograf sergisi açilisi gerçeklestirildi. Doktor Sadik Ahmet'in hayatini konu alan fotograf sergisinde Dr. Sadik Ahmet’in Türk oldugu için yargilandigi mahkemede, kendinden emin ve onurlu durusun resmî anlamli olarak sergilendi.


Açilisa Doktor Sadik Ahmet'in esi Isik Sadik Ahmet, kizi Av. Funda Sadik Ahmet ve kiz kardesi Fatma Ahmet, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, Kinik Belediye Baskani Dr. Sadik Dogruer, Yurt Disi Türkler toplulugu baskani Abdullah Eren, Kinik Ak Parti ilçe Baskani Sami Mollaahmet, Federasyon Baskanlari Ekrem Selimler, Ömür Sanli, Milletvekilleri ve Balkanli vatandaslar katilim sagladi.

Tören konusmalarinda Kinik Belediye Baskani Dr. sadik Dogruer ‘’Dr. Sadik Ahmet ile adas, meslektas büyügüm ve Balkan kökenli hemsehri olmaktan gurur duyuyorum. Bati Trakya da Türklük adina emeklerinden dolayi Dr. Sadik Ahmet’e rahmet minnet ve sükranlarimi sunuyorum.’’ dedi.

Törenin ardindan Bursa Büyüksehir Belediye Baskanimiz Alinur Aktas’a Uluslararasi Balkan Federasyonu Baskani Ekrem Selimler, Ömür Sanli ve Kinik Ak Parti ilçe Baskani Sami Mollaahmet ile ziyarette bulunup Balkan camiasi olarak sohbette bulunuldu. 



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °