Tarih: 02.02.2021 14:51

SAGANAK YAGISTAN ETKILENEN KONAK'TA HEMSEHRILERININ YANINDA

Facebook Twitter Linked-in

Metrekareye 36.3 kilogram yagisin düstügü Konak’ta, Konak Belediyesi Fen Isleri, Temizlik Isleri ile Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri tam kadro çalisiyor. Gece boyu nöbet tutarak, teyakkuzda olan ekipler, gelen tüm ihbarlari degerlendirerek, agaç devrilmesi ve taskinlara aninda müdahale etti. Vatandaslarin can ve mal güvenligi için ekipleri yönlendirerek, çalismalarin koordineli bir sekilde sürdürülmesini saglayan Konak Belediye Baskani Abdül Batur da sahaya indi. Riskli bölgelerde önlemleri artirarak, sikintinin yasandigi yerleri tespit için sahaya inen Baskan Batur, taskinlardan etkilenen alanlarda incelemelerde bulundu. Vatandaslari yalniz birakmayan Batur, isyerlerini su basan esnafi da ziyaret etti.

“Bir afet yasiyoruz”

Ekiplerin gece boyunca gerekli çalismalari yaptigina dikkat çeken Konak Belediye Baskani Abdül Batur, “Ben de alanda, ilçemizin su altinda kalan sokaklarindayim. Zarar gören, taskindan etkilenen bölgelerimize giderek, alanda tespitler yaptik. Esnafimizin neler yasadigini da bizzat ziyaret ederek gördük. Sikintilari biliyor ve bizzat yasiyoruz da... Muhtarlarimizla da iletisim halindeyiz. Vatandaslarimiza, esnafimiza, hepimize geçmis olsun. Hayatin bir an önce normale dönmesi için bölgede çalismalarimizi sürdürüyoruz” dedi. Normal bir yagis olmadigini, “Sanki gökyüzü yere iniyor” diyerek ifade eden Baskan Batur, “Tüm dereler tasti. Bir afet yasiyoruz. Su anda en büyük tesellimiz can kaybimizin olmamasi. Vatandaslarimizin yaninda, görevimizin basindayiz. Izmir Büyüksehir Belediyesi ekiplerimiz de, Baskanimiz Tunç Soyer de görevleri basinda; gereken tüm çalismalar koordineli bir sekilde sürdürülüyor. Hep birlikte, omuz omuza çalisarak bu sikintiyi da asacagiz” diye konustu. Baskan Abdül Batur, acil isi olmayan vatandaslarin evlerinden çikmamalarini da istedi.


Ekipler tam kadro çalisiyor

Gece boyu görev basinda olan Konak Belediyesi ekipleri, sabah saatleriyle birlikte çalismalarini daha da yogunlastirdi. Su baskinlarindan en çok etkilenen Güzelyali, Yenidogan ve Veziraga mahalleleri olmak üzere ilçede 150’ye yakin personel vatandaslar için seferber oldu. Çalismalarda 40’dan fazla da is makinesi kullaniliyor. Ilçedeki tüm sokaklarda mazgallarin kontrolü yapilirken, siddetli yagisin etkisiyle tikananlar temizleniyor. Kemeralti Çarsisi, merdivenli sokaklar ve yamaçlarda kalan bölgeler kontrol edilerek, gerekli çalismalar yapiliyor. Ekipler, mahalle muhtarlari ve vatandastan iletilen sikâyet ve talepler için hazir beklerken, kontrol ekipleri de herhangi bir olumsuzluga karsi tespitlerini sürdürüyor. 





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —