SAGLIK ÇALISANINA SIDDETE FOÇADAN BIR TEPKI DAHA

SAGLIK ÇALISANINA SIDDETE FOÇADAN BIR TEPKI DAHA

Geçtigimiz hafta sonu Foça Devlet Hastanesi'nde yasanan ve bir acil tip teknisyeninin dizinden yaralanmasiyla sonuçlanan siddete yönelik olarak Foça'dan bir tepki daha geldi.

Geçtigimiz hafta sonu Foça Devlet Hastanesi'nde yasanan ve bir acil tip teknisyeninin dizinden yaralanmasiyla sonuçlanan siddete yönelik olarak Foça’dan bir tepki daha geldi. Çogunlugu kadinlardan olusan grup tepkilerini olayin meydana geldigi Foça Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde düzenledikleri basin açiklamasiyla duyurdular.

Basin açiklamasina aralarinda Foça Baris Kadinlari ve Foça Forum platformlari ile Egitim-Sen Foça Temsilciligi, Hdp Foça, ve Tip Foça üyelerinin de bulundugu vatandaslar ögle saatlerinde Hastane Foça Devlet Hastanesi önünde toplandi. Grup adina basin açiklamasini Belgin Herisçakar okudu.  

Saglik çalisanlarina siddet ve  siddeti uygulayan kisinin adli kontrol sarti ile serbest birakilmasinin kinandigi açiklamada;  

Hepimizin bildigi gibi birkaç gün önce  burada foça devlet hastanesi  acil servisinde acil tip teknisyeni olarak çalisan Kaan Kanat isimli saglik emekçisine bir hasta tarafindan saldiri gerçeklestirilmis olup sonucunda malesef arkadasimiz yaralanmistir. Ve ne yazik ki saldirgan olayin ardindan serbest birakilmistir. Ülkemizde siddet malesef kol gezmekte. Özveri ile çalisan saglik çalisanlarini da gün geçtikçe daha sik içine alan bu tehdit hepimizi fazlasiyla kaygilandirmakta, üzmekte ve huzursuz etmektedir. Bizler bizler çikan kanunlarin esnetilmeden uygulanmasini, siddete sifir töleransli uygulamalarin bir an önce baslatilmasini istiyoruz. Foça halki olarak siddet gören saglik çalisani arkadasimizin yaninda oldugumuzun bilinmesini ve suçlunun derhal gereken cezayi almasina talep ediyoruz. “denildi.

Basin açiklamasi katilimcilarin Saglikta Siddete Hayir !, Saglikta Siddet Yasasi Yetersiz!, Saglik Emekçime Dokunma!, Sifa Sunan Ele Vefa!, Emege Saygi!, Saglik Çalisanina Saygi, Siddete son!, Adalet istiyoruz! Sloganlarini atmasiyla tamamlandi.