SAGLIK ÇALISANLARI 'G(Ö)REVDE'

SAGLIK ÇALISANLARI

Izmir'de saglik çalisanlari Izmir Saglik Platformunun çagrisiyla "14-15 Mart'ta g(ö)revdeyiz” diyerek is birçok hastanede is birakti.

Ülke genelinde greve giden saglik çalisanlari "14-15 Mart'ta g(ö)revdeyiz" diyerek is birakti

 Izmir saglik çalisanlari Izmir Atatürk Egitim ve Arastirma Hastanesi, Çigli Bölge Egitim Hastanesi, Dokuz Eylül Tip Fakültesi Hastanesi, Ege Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi, Behçet Uz Çocuk Egitim ve Arastirma Hastanesi, Menemen Devlet Hastanesi,  Gaziemir Devlet Hastanesi gibi birçok hastanede  sabah mesai saatinden itibaren hastane bahçesinde toplanarak haklari için is birakti.


Izmir Atatürk Egitim ve Arastirma Hastanesi'nde yapilan ortak basin açiklamasini Izmir Tabip Odasi Baskani Lütfi Çamli okudu.

Çamli, “ Halkin sagligi için en az 20 dakika muayene süresi ayirabildigimiz, hastalarin aylarca randevu sirasi beklemedigi nitelikli saglik hizmeti sunmak istiyoruz. Yasama adanmis bir meslegin onurlu mensuplari olarak hakkimizin gasp edilmesine, kötü çalisma kosullarina, sefalet ücretlerine karsi ‘Saglikli bir gelecek ellerimizde, emek bizim söz bizim’ diyerek mücadele etmeye devam edecegiz. Bu hakli ve onurlu mücadelemizde; bütün hastalarimizin, toplumun destegini bekliyor; sagligimiza birlikte sahip çikmaya davet ediyoruz” dedi.