SAGLIK ÇALISANLARI IZMIR'DE IS BIRAKTI

SAGLIK ÇALISANLARI IZMIR

Izmir'de Saglik ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasi (SES) ile Birlik Saglik-SEN üyeleri, ücret ve çalisma kosullarinin iyilestirilmesi talebiyle eylem baslatarak, is birakti. Saglikçilar, yapmis olduklari açiklamada temel ücret, 7200 ek gösterge, Co

Doktor, hemsire ve yardimci saglik hizmeti personeli yurt genelinde is birakma eylemi yapti. Birçok kentte yapilan eylemlere saglik çalisanlarinda yogun katilim gözlendi.

Izmir'de Saglik Emekçileri Sendikasi (SES) ile Birlik Saglik ve Sosyal Hizmet Çalisanlari Sendikasi (Birlik Saglik-SEN) üyeleri ücretlere zam yapilmasi ve çalisma kosullarinin iyilestirilmesi talebiyle baslattiklari mücadele sürüyor. Geçtigimiz Persembe günü konuyla ilgili basin açiklamasi yapan, Cuma günü 1 saat ise geç gelen saglikçilar, bugün de isi birakti.



Is birakma eylemi nedeniyle Ege Üniversitesi Hastanesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Egitim ve Arastirma Hastanesi, Çigli Egitim ve Arastirma Hastanesi ile Tepecik Egitim ve Arastirma Hastanesi'ndeki pek çok serviste hizmet verilemedi.


Her iki sendikaya bagli üyeler tarafindan yapilan basin açiklamalarinda temel ücretin yoksulluk sinirinin üzerine çikarilmasi, 7200 ek gösterge verilmesi, Covid-19'un is kazasi ve meslek hastaligi sayilmasi ile yipranma payinin verilmesi yönünde çagrida bulunuldu.