Saglik personeline yönelik ek ödeme yönetmeligi yayimlandi

Saglik personeline yönelik ek ödeme yönetmeligi yayimlandi

Saglik Bakanligi'na bagli saglik tesislerinde görevli personeline, 1 Kasim 2020'den itibaren geçerli olmak üzere 2 ay süreyle ek ödeme yapilabilecek.

Saglik personelini kapsayan ek ödeme 1/11/2020 tarihinden geçerli olmak üzere iki ay süreyle yürürlüge konuldu. Yani yapilan düzenleme Kasim ve Aralik aylarini kapsayacaktir. Yer ve ve personel yönünden kapsam ve orani ise Bakan tarafindan belirlenecektir.

Resmi Gazete'de yayimlanan "Saglik Bakanligina Bagli Saglik Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapilmasina Dair Yönetmelikte Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmelik" ile 4 Mart 2020 tarihli yönetmelige geçici madde eklendi.

Yeni düzenlemeye göre, 1 Kasim 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 2 ay süreyle yer ve/veya personel yönünden kapsami ve orani bakan tarafindan belirlenmek kaydiyla personele ek ödeme yapilabilecek.

Bu sekilde yapilacak ödeme tutari toplami, mesai içi tavan ek ödeme tutarini geçemeyecek.

Saglik çalisanlarina ek ödeme yapilabilmesine yönelik bir önceki karar, Agustos Eylül Ekim 2020 aylari için alinmis ve yürürlüge girmisti.

ILGILI YÖNETMELIK

Saglik Bakanligindan:

SAGLIK BAKANLIGINA BAGLI SAGLIK TESISLERINDE GÖREVLI

PERSONELE EK ÖDEME YAPILMASINA DAIR YÖNETMELIKTE

DEGISIKLIK YAPILMASINA DAIR YÖNETMELIK

MADDE 1 - 4/3/2020 tarihli ve 31058 sayili Resmi Gazete'de yayimlanan Saglik Bakanligina Bagli Saglik Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapilmasina Dair Yönetmelige asagidaki geçici madde eklenmistir.

"GEÇICI MADDE 3 - (1) 1/11/2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere iki ay süreyle yer ve/veya personel yönünden kapsami ve orani Bakan tarafindan belirlenmek kaydiyla personele ek ödeme yapilabilir. Bu sekilde yapilacak ödeme tutari toplami mesai içi tavan ek ödeme tutarini geçemez."

MADDE 2 - Bu Yönetmelik yayimi tarihinde yürürlüge girer.

MADDE 3 - Bu Yönetmelik hükümlerini Saglik Bakani yürütür.

(memurlar.net)