SAGLIK-SEN IZMIR 2 NOLU SUBE BASKANI EKREM ÖZDEMIR

"EK ÖDEMELERDE SORUNLAR DEVAM EDIYOR” "ILAVE EK ÖDEME BELIRSIZLIGI SORUNLARA YOL AÇIYOR”

Sağlık 5.01.2021 21:24:36 0
SAGLIK-SEN IZMIR 2 NOLU SUBE BASKANI EKREM ÖZDEMIR

Saglik-Sen Izmir 2 Nolu Sube Baskani Ekrem Özdemir, Pandemiyle mücadele kapsamindaki saglik çalisanlarina, üçer aylik sürelerle yapilan ilave ek ödeme uygulamasinda yasanan sorunlarin devam ettigini açikladi. 

Saglik-Sen Izmir 2 Nolu Sube Baskani Ekrem Özdemir, saglik çalisanlarina yönelik verilen ilave ek ödeme uygulamasinda devam eden sorunlarin bakanlik tarafindan giderilmesi gerektigine dikkat çekti. Özdemir, ödemelerin zamaninda yapilmamasinin ise en baslica sorun olduguna vurgu yapti.

Özdemir açiklamasinda su ifadelere yer verdi:

“Nitekim yeni yilin ilk haftasini geride birakacak olmamiza ragmen Kasim ayi ilave ek ödemeleri hala yapilmamistir. Geçmise dönük ödemeler verilmedigi gibi devam eden süreye iliskin de bir açiklama yapilmamistir; ilave ek ödemede süre uzatilmasina gidilecek mi, gidilecekse ne kadar olacak, bunlar belirsiz… Bu belirsizligi ve sessizligi anlamak ve hak vermek mümkün degildir. Saglik çalisanlari bir defa da önden açiklama yapilarak, önümüzdeki Subat, Mart ve Nisan aylarini kapsayacak ilave ek ödemelerin bugünden duyurulmasini istiyor. Ne yazik ki benzer gecikme, önceki üç aylik ödeme döneminde de yasanmis; saglik çalisanlari yasananlari sorumsuzluk olarak degerlendirmistir. Kabul etmek gerekir ki bu durum, saglik çalisanlari arasinda çok ciddi huzursuzluklara ve sorunlara yol açmistir, açmaya da devam etmektedir. Bu nedenle, salginla mücadelenin hassasiyeti dikkate alinarak, ilave ek ödemeler Kasim ayi gözetilerek bir an önce yapilmalidir. Ayni sekilde ilave ek ödeme uygulamasinin süresi de uzatilmalidir çünkü pandemiyle mücadele tüm hiziyla devam etmektedir. Mutlak surette gözetilmesi gereken bir diger husus da ödemelerin hakkaniyetli bir sekilde yapilma zorunlulugudur. Bunun da yolu, masa basi kalem oyunlari yerine, saha gerçekliginin dikkate alinmasindan geçmektedir.   Meselelere sahadan bakildiginda, ilave ek ödeme uygulamasinda bugüne kadar GIH ve YH sinifinda çalisanlarin göz ardi edildigi görülecektir. Sanki bu çalisanlar, pandemiyle mücadele edilen hastanelerde görev yapmiyorlar!”

“KAHRAMANCA MÜCADELE EDIYORLAR”

Saglik çalisanlarinin tamaminin pandeniyle kahramanca mücadele ettigini hatirlatan Sube Baskani Özdemir, “Kimi yogun bakim ünitelerinde kimi filyasyon görevlisi olarak sokaklarda, kimi hasta karsiliyor kimi de laboratuvar islemleri yapiyor... Buna karsin, ilave ek ödeme uygulamasindan sinirli sayida çalisan yararlaniyor. Bu apaçik ayrimciliktir, haksizliktir. O nedenle de reddediyoruz. Hayat kurtarmak için canlarini ortaya koyan saglik çalisanlarina, günü kurtarma amaçli yaklasim sergilemek, çok büyük haksizliktir, saygisizliktir. Yillardir süre gelen bu yaklasim neticesinde saglik çalisanlarinin aldigi ücretler her geçen gün erimistir. Öyle ki bir hemsire, bir zamanlar asgari ücretin iki katindan daha fazla kazaniyordu. Oysa bugün bir hemsirenin maasi ile asgari ücret arasinda çok bir fark kalmamistir. Buna karsin saglik çalisanlarinin üzerindeki yük ve sorumluluk her geçen gün artmistir. Sonuç olarak, saglik hizmetleri çalisaniyla, alt yapisiyla bir bütündür ve sistemi ayakta tutan ise fedakâr çalisanlardir. Sorunlarina kayitsiz kalmak, görmezden gelmek ve ötelemek ise en basta yürütülen hizmetleri aksatir, sistemi yaralar” ifadelerini kullandi.



Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °