Saglikta Siddet Bitmiyor..

Saglikta Siddet Bitmiyor..

Tepecik Egitim Arastirma Hastanesinde görev yapan Dogum Uzmani Doktorlarimiz Ç. K ve T.H poliklinige gelen hasta yani tarafindan darp edildi.

Dün (12 nisan 2021) sabah saatlerinde saat: 9.30 siralarinda Dogum Poliklinigine gelen Suriye uyruklu bir hastanin tedavisi esnasinda içeri girmek isteyen hasta yakinin poliklinigin Dogum Poliklinigi olmasindan dolayi, erkek hasta yakini alinmayan poliklinige alinmayan hasta yakini M. S. Ç. Hakaret ve küfürlerle girdigi poliklinikte, Doktor  Ç.K.yi öldürmekle tehdit ederek bogazini sikmis, yumruklamis araya girmek isteyen bayan doktor T. H. de darp etmistir.

 Hakaret ve küfürlerine devam eden hasta yakini  M. S. Ç. Güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle disari çikarilmis, olay adli makamlara iletilmistir.

BIRLIK SAGLIK SEN GENEL BASKANI AHMET  DOGRUYOL olayi kinayan bir basin açiklamasi yapmis ve sunlari dile getirmistir. 

"Üzücü olan ise maalesef her zaman oldugu gibi ifadesi alinan sahsin saliverilmesidir.

Darp raporu alan doktor arkadaslarimiza geçmis olsun der, acil sifalar dileriz.

Pandeminin agir yüküyle mücadele eden saglik çalisanlarimiza yapilan siddeti kiniyoruz. Pandemi sürecinde yorgun bitkin düsen saglik çalisanlarimizin birde siddete ugramasi kabul edilemez bir durumdur. 

Basta Saglik Bakani ve Hükümet yetkilileri olmak üzere herkese sesleniyoruz. Lütfen Saglik Çalisanlarimiza sahip çikin. Pandeminin kahramanlari olan saglik çalisanlarimizin her zamankinden daha çok saygiya, sevgiye, sahip çikilmaya ihtiyaci var."