Sahibi tedavi gören köpek, 5 gündür hastane kapisinda bekliyor

Trabzon'da, rahatsizlanan Cemal Sentürk'ün tasindigi ambulansi takip eden köpegi, 5 gündür sahibinin tedavi gördügü özel hastanenin giris kapisi önünde bekliyor. ‘Boncuk' isimli sevimli köpek, saglik görevlileri ve çevredekilerin ilgi odagi ol

Gündem 19.01.2021 19:39:46 0
Sahibi tedavi gören köpek, 5 gündür hastane kapisinda bekliyor

Kentte yasayan Cemal Sentürk, 14 Ocak’ta Medical Park Trabzon Karadeniz Hastanesi'ne kaldirildi. Cemal Sentürk tedaviye alinirken, sahibinin tasindigi ambulansi takip eden 'Boncuk' isimli köpek de hastanenin giris kapisi önünde beklemeye basladi. Sentürk’ün yakinlari tarafindan eve götürülen sevimli köpek, her defasinda yeniden hastaneye döndü. Sevimli köpek, hastane personeli ve vatandaslarin ilgi odagi oldu.

KÖPEGIYLE DUYGUSAL BULUSMA

Saglik durumu iyiye giden Sentürk’ün, tekerlekli sandalyeyle asagi inip, bekleyisini sürdüren ve hastane çalisanlarinca beslenen köpegiyle bulusmasi, duygusal anlara sahne oldu. 9 yildir yanindan ayirmadigi köpegiyle aralarinda sevgi bagi olusan Sentürk, “9 yildir benimle birlikte Boncuk. Ben de özlüyorum onu. O da bana aliskin zaten. Arada pencereden sesleniyorum ona, o zaman biraz daha sakinlesip duruyor burada. Insan gibi yakin davraniyor bana. Öyle olunca bende neseleniyorum, hosuma gidiyor. Bana bu kadar yakin olmasinin sebebi, ona çok fazla ilgi göstermem. Hayvana yakin ilgi gösterince o da anliyor, ne kadar ilgi gösterirsen o kadar yaklasiyor. Ben ona hiç kizmam, kizip da kendimden sogutmam. Köpekler devamli ilgiyi seven hayvanlardir. Ilgi gösterdin mi istedigin gibi yönlendirirsin onu” dedi.

‘EVE GÖTÜRSEK DE KAÇIP GELIYOR’

Sentürk’ün kizi Aynur Egeli de, “Babam rahatsizlaninca hastaneye getirdik. Köyde babamin arabasi vardi, Boncuk onun yanindan hiç ayrilmadi. Sonra Boncuk’u buradaki evimize getirdik. Babamin burada oldugunu ögrenince de buradan hiç ayrilmadi. 5 gündür buraya geliyor. Biz eve götürsek de kaçip kaçip buraya geliyor, babami bekliyor” diye konustu.

‘SADECE SAHIBINI BEKLIYOR’

Hastanende özel güvelik görevlisi Muhammet Akdeniz, “Burada bir ziyaretçimiz var. Her gün saat 09.00 gibi geliyor. Aksama kadar bekliyor. Içeri girmiyor genelde, kapidan kafasini uzatip bekliyor. Sahibi burada tedavi görüyor su an. Zararsiz, kimseyi de rahatsiz etmiyor. Sadece sahibini bekliyor. Sahibi de bazen yanina gelip onu teselli edip gidiyor” seklinde konustu.

Hastane müdürü Firat Ugur da, “Arkadaslarimiz burada onu besliyor, kimseye bir zarari yok. Sahibiyle arasinda olan iliski burada herkesin dikkatini çekti. Hastanemiz olarak biz de köpegi çok sevdik. Sahibi de iyilesince insallah taburcu olacak, Boncuk da sahibine kavusacak” ifadelerini kullandi. DHA




Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °