SAHIM-SEN: ZAM HABERI YALAN BALONU ÇIKTI

SAHIM-SEN: ZAM HABERI YALAN BALONU ÇIKTI

Saglik Hizmetleri Sendikasi (SAHIM-SEN)'in çagrisiyla doktorlarin maddi haklarinin iyilestirilmesine yönelik düzenlemenin diger saglikçilari kapsamamasi saglik emekçileri tarafindan alkislarla protesto edildi.

SAHIM-SEN Genel Baskani Özlem Akarken TBMM Genel Kurulu'nda tüm partilerin oybirligi ile kabul ettigi ve kamuoyuna ''doktorlara Zam'' diye lanse edilen düzenlemenin sadece kalemler arasi bir düzenleme oldugunu söyledi.Akarken,'' En üst derecedeki uzman doktorun maasi 5 bin 542 Türk Lirasi, sabit ek ödemesi ise 4 bin 133 Türk Lirasi’ydi yani toplamda uzman doktorlar ayda 9 bin 675 Türk Lirasi gelir elde ediyordu. Bu sabit ek ödeme hastanelerin döner sermayelerinden ödenerek emeklilige katkida bulunmuyordu. Yeni düzenleme ile 5 bin lira zam olarak lanse edilen rakamin sadece 867 lirasi ücret artisi olarak maaslara yansiyacak çünkü sabit ek ödeme kaldiriliyor. Bu hesaba göre saglik sisteminde kirli bir operasyon yürütülüyor, ortada zam yok ve bir yalan müjde ile saglik camiasinin gözü boyanmaya çalisiliyor.''dedi


 MAKUL VE KAPSAYICI BIR ZAM MÜJDESI BEKLIYORUZ

Akarken, “Saglikçilarimiz için geçerli, makul ve kapsayici bir artis yapilmasi gerekmektedir.  Zam yapildi diyerek anlattiklari masalin altindan kocaman bir yalan balonu çikti. 3600 ek gösterge hakkinda memurlarin yasadigi haksizligin bir benzeri yasaniyor. Saglik emekçilerimize bir an önce bu müjdenin verilmesini talep ediyoruz. Hak kayiplarina ve liyakatsizlige karsi sessiz kalmayacagiz. Unutulmasin ki saglik emekçileri olmadan saglik sisteminin yürütülmesi mümkün degildir” seklinde konustu. 

Makul ve kapsayici bir düzenleme yapilincaya kadar protestolarina devam edeceklerini belirtten SAHIM-SEN Genel Baskani Özlem Akarken, “Emeklerimizin yok sayilmasini kabul etmiyoruz. Doktorlarimiza da zam adi altinda kirli bir operasyon çekiliyor. Ortada zam yok sadece kalemler arasi bir düzeltme olacak. Alkis protestolarimiza devam edecegiz” ifadelerini kullandi.