Sahtekarlar yagin içine motorin bile koymuslar

Son günlerde artan yag fiyatlari siklikla gündeme gelirken, bu sefer de zeytinyagi ile ilgili skandal bir haber gündem oldu. Zeytinyagindaki yasanan tagsisi degerlendiren Gida Mühendisi Ebru Kayiran, "Insan sagligi için en zararlisi palm yagini kullaniyor

Sağlık 22.01.2021 18:31:33 0
Sahtekarlar yagin içine motorin bile koymuslar

Ülkemizde son günlerde artan yag fiyatlari sikça gündeme gelirken, simdi de zeytinyaginda yapilan sahtekarlik  pes dedirtti. CNN Türk'te yayinlanan 'Müfettis' adli programin bu bölümünde ise yapilan sahtekarliklar  ele alindi.

"YARIM KILO ZEYTINYAGI YARIM KILO BASKA YAG KATILIYOR

"Zeytinyaginda iki türlü hile oldugunu aktaran Gida Mühendisi Dr. Yasin Özdemir, "Ya taklit ürün ya da içinde yarim kilo zeytinyagi yarim kilo baska yag katilan ürünler. Yani tagsis yapiliyor" ifadelerine yer verdi.

TÜKETICI NELERE DIKKAT ETMELI?

Tüketicinin zeytinyagi alirken dikkat etmesi gerekenlere de deginen Özdemir, "Tüketicinin dikkat etmesi gerekenlerin basinda ürünün üretim izninin olmasi, etiketinde bilgilerin eksiksiz olmasi, serin bir ortamda depolanmis olmasi en basta akla gelenler. Uygunsuz pet siselerde zeytinyagina zararli maddeler karisabiliyor" dedi."

MOTORIN YAGININ BILE ÇIKTIGI GÖRÜLDÜ

"Programda degerlendirmelerde bulunan baska bir Gida Mühendisi Ebru Kayiran'in dedikleri ise herkesi soke etti. Kayiran, "Pamuk yagini çok rahatlikla kullaniyorlar, bitkisel yaglar kullaniyorlar, findik ve misir yaglari kullaniliyor. Insan sagligi için en zararlisi palm yagini kullaniyorlar. Motorin yaginin bile çiktigi görüldü. Ülkemizde yeni dönemde bazi firsatçilar bunu kullaniyorlar" seklinde konustu.(sondakika)


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °