Tarih: 21.04.2021 19:54

Salginda hava temizleyicilere talep artti

Facebook Twitter Linked-in

Bir yili askin süredir hayati etkisine alan pandemi hijyen ürünlerinden sonra hava temizleyicileri de yeniden gündeme getirdi. Uzaktan çalismayla birlikte 7/24 evinden çikmayanlar bile var. Durum böyle olunca evlerin havalandirmasi daha da önemli hale geldi. Bazi solunum yollari hastaliklarina, sigara gibi kötü kokulara ve alerjik unsurlara karsi evlerde kullanilabilen hava temizleyiciler bu noktada vatandasin ihtiyacina en iyi sekilde cevap veriyor. 

Satin almadan önce bu sorulari kendinize sorun

Birçok çesidi bulunan hava temizleyiciler ve nemlendiriciler hangi amaçla kullanilacagina, filtreleme sistemlerine, kullanilacak ortamin büyüklügüne göre farklilik gösterirken bazi ürünler de otomatik algilama ve otomatik çalisma seçenekleriyle ön plana çikiyor. Dolayisiyla tüketiciler de ürün tercihlerinde ilk olarak bu basliklara dikkat etmeliler.

Cihaz seçilirken “ihtiyaca uygun filtreli” ürünler seçilmeli

Filtreleme sistemi çok önemli. HEPA, karbon ve aktif karbon gibi seçenekleri bulunan filtreleme sistemleriyle cihazlar, bu alanda birbirinden ayrisiyor hatta markadan markaya göre de degisiklik gösteriyor. Karbon filtreler özellikle gaz ve kokulari havadan ayristirabilirken HEPA filtreli cihazlar yüksek verimli özellikleriyle havada bulunan daha küçük partikülleri de yakalama özelligine sahipler. Baska bir degisle genel olarak toz, sigara veya türlü kötü kokulara karsi karbon filtreli cihazlar yeterli olabilecekken bakteri, polen, alerjen, toz veya kötü kokular gibi unsurlara karsi HEPA filtreli cihazlar tercih edilmeli. Çok küçük partikülleri de yakalamak üzere tasarlanan HEPA filtreye sahip cihazlar, bu yanlariyla birçok farkli alanda da kullanilabiliyor. 

Filtreler hakkinda tüketicilerin merak ettigi diger bir soru ise filtrelerin degisimi veya tekrar kullanilabilir olma özelligi. Bu konu markadan markaya ve modelden modele göre degisiklik gösterse de bazi filtrelerin degistirilmesi gerekirken bazilari ise yikanabilme ve kolay temizlenebilme özelligiyle öne çikiyor. Bununla beraber kullanim sikligina göre degisiklik gösterse de filtrelerin büyük çogunlugunun yilda 1 kez degistirilmesi yeterli görülüyor.

Havayi otomatik ölçümleyip, ihtiyaç dahilinde çalisiyorlar

Elektrik tasarruflu olan bu cihazlarin büyük kisminda otomatik algilama ve çalisma özelligi bulunuyor. Bu cihazlar tipki klimalarda oldugu gibi içerisini ölçümlüyor ve gerekli durumlarda kendileri çalisiyor.

Düsük gürültü emisyonu önemli bir özellik

Temiz bir hava solumak için evlere alinan bu cihazlar hakkinda sorulan diger bir soru ise çalisirken ses çikartip çikartmadigi… Odada kendi halinde çalisan bu cihazlarin büyük çogunlugu kullanicilari rahatsiz etmeyecek gürültü emisyon oranina sahip. 

Odanin büyüklügüne göre cihaz seçin

Tüm bu özellikler, tüketicilerin hava temizleyici ürün tercihlerinde çok önemli kriterler. Fakat diger önemli konuysa cihazin kullanilacagi odanin büyüklügü. Tüketiciler görece daha ufak sayilabilecek yatak odalarina alabildigi gibi salon veya oturma odalari gibi daha çok insanin bulunabildigi, daha genis yasam alanlarina da hava temizleyici alabiliyor. Bu noktada ise ürünün kullanilabilecegi maksimum metrekare özelligi devreye giriyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —