Salihli'yi gezdiler, tarihe ve kültürel mirasa hayran kaldilar

Salihli'yi gezdiler, tarihe ve kültürel mirasa hayran kaldilar

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
Salihli

Salihli Ticaret ve Sanayi Odasi’nin organizasyonuyla Izmir’den gelen 46 kisilik grup, Salihli’nin tarihi ve turistik yerlerinin yani sira, etnografik objelerin sergilendigi Kent Müzesi’ni gezdi. Sevgi yolunda ögle yemeklerini yedikten sonra Çarsamba pazarinda alisveris yapan Izmirli grup, Salihli’ye hayran kaldi.

Salihli’nin daha etkin tanitimina yönelik olarak Ticaret ve Sanayi Odasi’nin baslattigi “Görülmeye Deger Kent Salihli” projesi kapsaminda Izmir’den 46 kisilik grup misafir edildi.  Çogunlugunu kadinlarin olusturdugu gruba, kentin tarihi ve kültürü hakkinda bilgiler verildi, turistik yerler ve Çarsamba Pazari gezdirildi.

Izmir’deki Salihli Egitim, Kültür ve Dayanisma Dernegi’nin partnerliginde düzenlenen gezinin ilk etabinda Artemis Tapinagi, arastirmaci yazar Mustafa Uçar’in rehberliginde gezildi. Tarihte ilk madeni paranin kullanildigi topraklari ve Lidya Uygarligi’nin kalintilarini merakla inceleyen konuklar, daha sonra Roma Imparatorlugu’nun görkemli eserlerinden biri olan Gymnasium ve hemen yani basinda yer alan sinagogu ziyaret etti. Tarihi eserler ve antik yapilar karsisinda hayranliklarini gizleyemeyen grup üyeleri, rehber Mustafa Uçar’i soru yagmuruna tuttu. Gezi ekibine Salihli Egitim Kültür ve Dayanisma Dernegi Yönetim Kurulu üyeleri de olan Salihlili isadamlari Murat Girgin ve Mehmet Korkmaz da katildi. Kent Müzesi’nde stant açan Salihli Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi’nin ürünlerini yakindan inceleyen Izmirli grup, kadinlarin el ürünlerinden bazilarini satin alarak katki sagladi.

Salihli TSO Yönetimi, Izmirli konuklari “Müdire Hanim Konagi” olarak da bilinen Kent Müzesi’nde karsiladi. Oda’nin Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Yüksel, misafirlere “hos geldiniz” temennisinde bulunduktan sonra, sunlari söyledi:

“Topraginin bereketinin yani sira, tarihi ve kültürel mirasi da oldukça zengin olan bir cografyada bulunuyoruz. Sizleri burada agirlamaktan son derece memnunuz. Kentimizin tanitimini saglamak amaciyla gerçeklestirdigimiz bu gezileri 3 yildir sürdürüyoruz. Gördügünüz güzellikleri esinizle dostunuzla paylasin ki, onlar da bir vesileyle Salihlimize konuk olsun. Kentimizi tanitmaya yönelik yaptigimiz çabalarin sonucunda ekonomik yasamin da canlanacagina inaniyoruz.”

Serbest zamanda Sevgi Yolu’nda bulunan lokantalarda kentin tescilli ürünü Odun Köfte yiyerek, esnaftan alisveris yapan Izmirli grup, çarsinin yakininda 100 yili askin zamandir kurulan Çarsamba Pazari’ndan taze meyve ve sebze aldi. Salihli gezisini,termal kaplicalariyla ünlü Kursunlu Vadisi’nin dogal güzellikleri esliginde çay içereksonlandiran grup, hayran kaldiklari Kursunlu Çayi kenarinda gezinti yapmayi da ihmal etmedi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °