Tarih: 28.01.2021 13:40

Sanayiciler, nitelikli eleman yetistiren okulun egitim sartlarini iyilestirdi

Facebook Twitter Linked-in

Sanayicilerin son yillarda giderek artan kalifiye eleman ihtiyacina Salihli’de cevap veren okullarin basinda eski adi Endüstri Meslek Lisesi olan IMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi geliyor. Proje okulu seçilmesi ve Protokol Yürütme Kurulu’na Salihli Ticaret ve Sanayi Odasi (TSO) ile Salihli Ticaret Borsasi’nin temsilcilerinin dahil edilmesi, bu okulun kaderini degistirdi.  Toplam degeri 1 milyon TL olan iki projesi Zafer Kalkinma Ajansi tarafindan kabul edilen IMKB Anadolu Lisesi’nde laboratuvarlar ve atölyeler modern araç gereçlerle donatilmaya baslandi. 

Projelerin partneri durumunda olan ve maddi katki saglayan Salihli TSO ile Salihli OSB’de 3 fabrika ile faaliyet gösteren Norm Holding’in yetkilileri, okulun atölyelerindeki son durumu incelemek üzere bir ziyaret gerçeklestirdi. 

Salihli TSO’da bir araya gelerek, sektörlerdeki ve OSB’deki gelismeleri degerlendiren heyette, Salihli TSO Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Yüksel, Oda Meclis Baskani Süleyman Oral, Norm Holding Yönetim Kurulu Baskani Fatih Uysal, TSO Baskan Yardimcisi Günay Topkaya, Oda Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Dogan, sanayiciler Ismail Bali, Mehmet Demir, Mustafa Deniz, Yunus Er ve firma yetkilileri Nihat Alkent ile Ozan Dinçkan yer aldi. Oda’nin Meclis Salonu’nda gerçeklestirilen toplantida Organize Sanayi Bölgesi’ndeki faaliyetler ve gelismeler hakkinda bilgi ve fikir alisverisinde bulunuldu. Heyet daha sonra okula geçerek, gelismeleri yerinde inceledi.

Yeni bir alan açilacak

Bilisim teknolojileri, elektrik-elektronik teknolojileri, makine ve tasarim teknolojileri gibi toplam 9 alanda egitim veren ve kayitli 1300’ün üzerinde ögrencisi bulunan IMKB Lisesi’nde, yeni bir alan olan Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri’nin açilmasi için çalismalar sürüyor. Okulda, CNC operatörlerinin de yetistirilecegi Zafer Garaj isimli bilgisayar destekli tasarim atölyesi de yer alacak. 

IMKB Lisesi Müdürü Ümit Zeybek, Müdür yardimcilari Murat Türkyilmaz ve Sunay Tire, Salihli Kaymakamligi AB Proje Ofisi sorumlusu Yavuz Erdem ile okul ögretmenleri, modern ekipmanlarla donatilmaya baslayan atölyeleri heyete tanitti. 

Salihli TSO Yönetim Kurulu Baskani ve IMKB Lisesi Potokol Yürütme Kurulu Baskani Ibrahim Yüksel, proje okulu olarak ilan edilmesinden sonra IMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki degisimi söyle anlatti:

“Pek çok meslek dalina yönelik kalifiye eleman yetistiren Endüstri Meslek Lisesi, proje okulu ilan edilmesinin ardindan büyük bir dinamizm kazandi. Pandemi nedeniyle okullarin fiziki egitim verememesi, bir anlamda okulun yenilenmesi için iyi bir firsat oldu. Hazirlanmaya baslayan modern atölyelerde önümüzdeki dönemden itibaren sanayinin ihtiyaç duydugu daha donanimli elemanlar yetistirilecek. CNC operatörleri, fabrikalarda en aranan elemanlar arasinda. Bunlar yetismeye baslayacak. Yeni atölyeler ögretmenlerimize ve ögrencilerimize hayirli olsun.” 





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —