SANAYICIYE ZOR DÖNEMDE YATIRIM ÇAGRISI

SANAYICIYE ZOR DÖNEMDE YATIRIM ÇAGRISI

KOSBI, kaliteli üretim için altyapi yatirimlarini sürdürüyor

Yatirim ikliminde yasanan sikintilara ragmen altyapi yatirimlarini tüm hiziyla sürdüren Kemalpasa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBI) sanayicileri zor dönemde yatirima davet ediyor. Sikintili dönemlerde yapilan yatirimlarin daha avantajli olduguna isaret eden KOSBI Yönetim Kurulu Baskani Kamil Porsuk, islerin düzelmesi ile bu dönemde yatirim yapan firmalarin rekabette bir adim öne geçtiklerini söyledi. 

KOSBI mütesebbis heyeti toplantisi Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger baskanliginda yapildi. 2020 faaliyet raporlarinin onaylandigi ve planlanan altyapi çalismalarinin görüsüldügü toplantida öne çikan konu ise süren altyapi yatirimlari ile sanayicilerin bölgedeki yatirim faaliyetleri oldu.  

“Zor dönemde yatirim kazandirir”

Toplantinin sonunda degerlendirme yapan KOSBI Yönetim Kurulu Baskani Kamil Porsuk, pandemi nedeniyle ekonominin zorlu bir dönemden geçtigini ifade ederek, “Özellikle faizlerin yüksek ve kur konusunda belirsizliklerin oldugu dönemde yatirim karari vermek sanayici için zordur. Ancak bu dönem yatirimlar içinde bazi maliyet avantajlari getirir. Sanayicimiz ülkemizde sürekli zorluklarla karsiya karsiya kaldigi için bunlari yakindan bilir. Bu dönemde yatirim yapan sanayiciler isler düzeldiginde de yeni döneme hazirlikli olur ve rakiplerine göre bir adim öne geçerler. O nedenle her seye ragmen sanayicilerimizi bölgemizde yatirima davet ediyorum”  dedi. 

Daha kaliteli bir üretim için altyapi yatirimlari sürüyor

Türkiye’nin yerli ve milli üretimden baska bir sansi olmadigina dikkat çeken Porsuk, sanayicilerin sorunsuz üretim yapmasi için altyapi ile ilgili yatirimlarini ara vermeden sürdürdüklerini kaydetti. Bu dönemde atilacak adimlari ve yeni yatirim planlarini mütesebbis heyet içinde görüstüklerini vurgulayan Porsuk, “Özellikle TEIAS’in yeni bir elektrik merkezi yatirimi bölge sanayicilerimiz için önemli bir altyapi yatirimi. Üretmenin önemini bilen bir yönetim olarak sanayicilerimizin daha sorunsuz, kesintisiz ve düzenli bir üretim gerçeklestirmeleri için üzerimize düsen tüm görevleri yerine getirmeye büyük özen gösteriyoruz. Bu yil içinde itfaiye merkezimizde hizmet vermeye baslayacak. 2021 yili bu anlamda hem altyapisi güçlenen hem de yatirimlarla gelisen bir KOSBI görmemize vesile olacak” diye konustu.