Sanliurfa'daki metal blok, 5 gün sonra gizemli sekilde ortadan kayboldu

Sanliurfa'da, 5 gün önce kim tarafindan dikildigi ögrenilemeyen 3 metre yüksekligindeki metal blok, yine gizemli sekilde ortadan kayboldu. Metal blogun geldigi günkü saskinligi bugün de yasayan mahalleli, "Sabah hem metal blok hem de jandarmada yerind

Gündem 9.02.2021 14:58:32 0
Sanliurfa

Kent merkezine yaklasik 20 kilometre uzaklikta, Göbeklitepe Ören Yeri yakinlarinda yer alan Örencik Mahallesi'ndeki bir tarlada 5 Subat Cuma günü metal blok konuldu. Göktürk alfabesiyle üzerinde 'Gökyüzüne bak ayi gör' yazili olan metal blogun, kimler tarafindan ne amaçla konuldugu arastirilirken, bu sabah bölgeye giden mahalleli, monolit benzeri blogun yerinde olmadigini fark etti.

Metal blogun kim veya kimler tarafindan dikilip, yine ne sekilde kaldirildigina dair su ana kadar herhangi bir bilgiye ulasilamadigi ögrenildi. Gizemli bir sekilde dikilip 5 gün sonra yine ayni sekilde kaldirilan metal blogun nereye götürüldügü arastiriliyor.

MAHALLELI SASKIN

Sabah saatlerinde arazilerine giderken metal blogun yerinde olmadigini görünce ikinci kez saskinlik yasayan mahalleliden Hasan Yildiz, "Bugday tarlasina 5 gün önce gece yarisi metal blok dikilmisti. Dün gece de burada jandarma bekliyordu ve metal blok yerindeydi. Sabah hem metal blok hem de jandarmada yerinde yoktu. Metal bloku kimin koydugu, kimin götürdügü bilinmiyor” dedi.

Metal blokun dikildigi bugday tarlasinin sahibi Fuat Demirdil de günlerdir merak içerisinde olduklarini vurgulayarak, "Meraktan yatamiyorduk. Bunu kim ne için yerlestirdi bilmiyoruz. Bununla ilgili kimse bizlere de bilgi vermedi. Gizemli bir sekilde tarlamiza konulan bu metal yine gizemli sekilde kaldirildi. Jandarma ve korucular nöbet tutuyordu. Araziye konulurken de görmedik, kaldirilirken de görmedik. Biz merakta kaldik. Kime sorduysak 'bilgimiz yok' dediler. Bunu reklam için mi yaptilar onu da bilmiyoruz” seklinde konustu. (DHA)


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °