Tarih: 04.10.2021 16:49

SARI SEMSIYE'DE ÖDÜLLER VERILDI

Facebook Twitter Linked-in

BUCA Belediyesi’nin ev sahipliginde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanligi ve Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin katkilariyla bu yil 7. kez düzenlenen Balkan Panorama Film Festivali, görkemli bir törenle sona erdi. Türk ve Balkan sinemasinin duayenlerini kentte bulusturan festivalde, #BPFF2021 Sari Semsiye ödülleri sahiplerini buldu.

7. Balkan Panorama Film Festivali, Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde (BBKSM) düzenlenen ödül töreniyle kapanis yapti. Törene Buca Belediye Baskan Yardimcisi Baris Özreçber, Türk sinemasinin usta isimleri Bekir Aksoy, Nergis Çorakçi, Serdar Orçin, Melis Babadag, festivalin danisma kurulu üyeleri ile yerli ve yabanci konuklar katildi. 

Törende konusan Buca Belediye Baskan Yardimcisi Baris Özreçber, Balkan Panorama Film Festivali’nin bu yilki muhtesem programina ev sahipligi yapmaktan büyük onur duyduklarini belirterek, “Buca Belediyesi olarak kültür ve sanata karsi olan bütün sorumluluklarimizi en sonuna kadar yerine getirecegimizden hiç süpheniz olmasin” dedi. Festivalin Kurucusu ve Direktörü Sali Saliji – Sallini, Buca Belediyesi sayesinde festivalin büyük bir ivme kazandigini ifade ederek, festivale katki koyan herkese tesekkür etti. 



4 DALDA 10 KATEGORIDE 24 FILM 10 SARI SEMSIYE ÖDÜLÜ IÇIN YARISTI

27 Eylül - 03 Ekim tarihleri arasinda Türk ve Balkan sinemasindan birbirinden seçkin 125 filmin sanatseverlerle bulustugu festivalde, 10 kategoride, 5 ulusal uzun metraj film, 5 uluslararasi uzun metraj film, 7 ulusal kisa metraj film, 7 uluslararasi kisa metraj film olmak üzere toplam 24 film 2021 Sari Semsiye ödülü için yaristi.

ULUSAL UZUN METRAJ FILM ÖDÜLLERI

Konusmalarin ardindan heyecanla beklenen Sari Semsiye ödülleri açiklandi. Atalay Tasdiken, Serif Sezer ve Jelena Gavrilovic’in jüri üyeligini yaptigi 2021 Sari Semsiye Ulusal Uzun Metraj Film dalinda, En Iyi Film: Ceviz Agaci (Faysal Soysal), En Iyi Yönetmen: Ümit Ünal (Ask, Büyü vs.), En Iyi Kadin Oyuncu: Selen Uçer (Ask, Büyü vs.), En Iyi Erkek Oyuncu: Serdar Orçin (Ceviz Agaci)  Sari Semsiye ödülünü aldi



ULUSLARARASI UZUN METRAJ FILM ÖDÜLLERI

Goran Markovic, Izudin Bajrovic ve Prof. Dr. Stanislav Semerdjiev’in jüri üyeligini yaptigi 2021 Sari Semsiye Uluslararasi Uzun Metraj Film dalinda, En Iyi Film: Istvan Szabo (Son Rapor), En Iyi Yönetmen: Miroslav Mandic (Sanremo), En Iyi Kadin Oyuncu: Eva Kerekes (Son Rapor), En Iyi Erkek Oyuncu: Sandi Pavlin (Sanremo) seçildi.


ULUSAL KISA METRAJ FILM YARISMASINDA EN IYI FILM “ÇAMASIR SUYU”

2021 Sari Semsiye Ulusal Kisa Metraj Film kategorisinde En Iyi Film ödülü Büsra Bülbül’ün yönetmenligini yaptigi Çamasir Suyu filmine verildi. Usta oyuncu ve jüri üyesi Bekir Aksoy, “Bizler için zor bir seçim oldu ama keyfimiz çok yerindeydi” dedi.

ULUSLARARASI KISA METRAJ FILM YARISMASINDA EN IYI FILM “YILAN”

 Uluslararasi Kisa Metraj Film kategorisinde ise En Iyi Film ödülünü yönetmenligini Andrej Ilievski’nin yaptigi Yilan filmi aldi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —