Tarih: 07.05.2021 19:19

SAZ'IN HIKAYESI BELGESEL OLDU

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakir’li ödüllü yönetmen Mehmet Ismail Çeçen tarafindan hazirlanan belgesel filminde Saz’in agaçtan dervise giden süreci anlatildi.  

Uzun metrajli belgesel film de Ünlü Saz ustasi Hüseyin Eroglu'nun Kahramanmaras'in köylerinden getirdigi agaçlari isleyerek Saz haline getirilis süreci ve ünlü halk ozanlarinin Saz’la olan hikayeleri konu alindi. 

 Dünyaca ünlü halk ozanlarindan Erdal Erzincan, Tolga Sag, Özlem Özdil ve Mazlum Çimen'in sazla tanisma hikayelerini ele alan belgesel filminin yapimciligini Lily medya, Danismanligini Zuhal Akmese, Görüntü yönetmenligini Cihat Bilen, Hukuk danismanligini Mustafa Sevik ve filmin sponsorlugunu ise Otostore Melih-Mevlüt Nazlican ve Selen ALMAÇ DENIZ yapti.

‘Agaçtan Dervise’ uzun metrajli filmin Yönetmenligini yapan Diyarbakir’li Yönetmen Ismail Çeçen, enstrümanlar üzerine yapmis oldugu arastirmalar sonucunda 5 aylik bir süre içerisinde flim çekimlerini tamamladiklarini belirterek, "Filmin çekimlerini ustalarla yaparken ne kadar dogru bir is yaptigimizi ve kültürümüz de çok önemli bir yere sahip olan Saz’in hikayesinin nesilden nesile aktarilmasindan büyük mutluluk duyduklarini söyledi. 

Çeçen, 

“Kahramanmaras, Istanbul, Izmir ve Diyarbakir'da yapmis oldugumuz çekimleri sürecinde müthis bir dayanisma gördüm. Çekimlerini yaptigim Üstadlarin misafirperverligi, sanata verdigi kiymeti gördükçe ne kadar dogru bir çalismanin yapildigina inandim."dedi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —