SEÇIM BARAJI YÜZDE 7 MI OLACAK ?

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 2022 yilinin ilk yurt disi ziyaretini Arnavutluk'a gerçeklestirdi. Arnavutluk ziyareti sonrasinda gazetecilerin sorularini yanitlayan Erdogan seçim baraji ile ilgili açiklamalarda bulundu.

Gündem 18.01.2022 14:52:53 0
SEÇIM BARAJI YÜZDE 7 MI OLACAK ?

Arnavutluk seyahati dönüsü gazetecilerin sorularini cevaplayan Cumhurbaskani Erdogan seçim baraji ile ilgili sunlari söyledi :"Artik kronolojide gelme süreci basladi. Biliyorsunuz, bizden Hayati Bey'in baskanliginda bir ekip, Milliyetçi Hareket Partisi'nden Feti Bey'in baskanliginda bir ekip çalisti. Bunun yaninda Büyük Birlik Partisi kendi teklifini arkadaslarimiza göndermisti. Ben, Hayati Bey'in Feti Bey'ler ile yaptigi çalismanin taslak metnini aldim. Bu taslak metni, Devlet Bey ile de paylastim. Devlet Bey de gerçekten bir nezaket göstermek suretiyle 'Bu çalisma bizim için geçerlidir' dedi. Orada bizim yaklasimimiz, barajin yüzde 7 olmasi yönünde. Onun disinda dar bölge, daraltilmis bölge vesaire bu tür seylere girmiyoruz. Hazirlanan, üzerinde çalisilmis taslak metin konusunda bu hafta veya önümüzdeki hafta arkadaslar tekrar bir araya gelecekler. Nihai seklini verip ondan sonra isi bitirecegiz.

"BAHÇELI DE ONAYLAMISTI

MHP lideri Devlet Bahçeli de Eylül ayinda yaptigi yazili açiklamada "Baraj konusundaki arayis ve çalismalar noktalanmis ve Cumhur Ittifaki'nin baraj karari yüzde 7 olarak tescillenmistir. Artik baska bir degerlendirmeye de gerek kalmamistir. Siyasi gündemi mesgul eden sadece seçim sistemi ve barajin ne olacagi degil, zillet ittifakinin siyasi düskünlügü, bu zihniyetin üslubuna ambargo koyan tehlikeli kirliliktir." ifadelerini kullandi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °