Tarih: 12.02.2021 13:08

SEF HANDE ARICAN'DAN SEVGILILER GÜNÜ'NE ÖZEL SEVGI DOLU TARIFLER!

Facebook Twitter Linked-in

Yilin en romantik günü yaklasiyor… Sevgililer Günü için hazirliklara baslayanlar hediyelerin yani sira en sik sofra hazirliklari da yapiyor. Tatlisiz yemek olmaz diyenler için ise sef Hande Arican; lezzetiyle bas döndüren hafifligiyle ise kalori hesaplamasi yapmayi engelleyen en fit tatli tarifleri sunuyor…

FIT MILFÖY PASTA

 Pasta katlari: 

3 yumurta

100 gr labne 

Bir tutam tuz

2 YK bal 

Kremasi:

2 YK Süzme yogurt

2 YK Bal

3 YK Labne

1-2 damla vanilya özü

Yapilisi

Yumurta sarilarini beyazlarindan düzgünce ayirin. 

Yumurta beyazlarina bir çimdik tuz ekleyip blender ile yogun kivamli köpük elde edene kadar çirpin. Baska bir kapta yumurta sarilari, labne ve bali birbirine yedirerek iyice karistirin.

Yumurta sarili karisimi köpürttügümüz yumurta beyazina yedirerek bir spatula yardimiyla yavasça karistirarak 2 seferde ekliyoruz.

Yagli kâgit koyulmus firin tepsisi üzerine bir kasik yardimiyla aralikli olarak karisimdan yuvarlaklar döküyoruz.

Firini önceden 150 derecede isitiyoruz, hamurumuzu yaklasik 15 dk kontrollü sekilde renkleri degisene kadar pisiriyoruz.

Tüm malzemeleri bir kâsede homojen olana kadar karistiriyoruz. Pastayi birlestirmeye baslamadan önce kremanizin soguk oldugundan emin olun.

Çileklerimizi küçük-orta büyüklükte dogruyoruz.

Simdi pasta katlarini birlestiriyoruz;

En alta bir kat kek, üzerine biraz krema üzerine çilek seklinde pastamizi yukari dogru olusturuyoruz.

Dilediginiz kadar kat yapabilirsiniz.

En üstünü pudra sekeriyle istediginiz motifle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!!



3 MALZEMELERI FIT ÇIKOLATA

Malzemeler: 

100 gr hindistan cevizi yagi

100 gr toz kakao

100 gr bal 


Yapilisi

Hindistan cevizi yagini benmari usulü eritiyoruz, hafif ilinmasi için bekletiyoruz.

Hindistan cevizi yagi ilininca içine kakaoyu ekliyoruz spatula yardimiyla iyice karistiriyoruz.

Son olarak tatlandirici görevi görmesi için bali ekleyip homojen hale gelene kadar karistiriyoruz.

Homojen hale gelen karisimi sikma torbasi yardimiyla kaliplara dolduruyoruz ve yaklasik 1 saat buz dolabinda sertlesmeye birakiyoruz. (Kasik yardimiyla da doldurabilirsiniz ben daha düzenli olsun diye sikma torbam oldugu için bunu kullandim)

Bildigimiz bitter çikolata yaptik, hem de yaklasik 5 dakikada! Hem de olabilecek en saglikli sekilde! E daha ne olsun?!! 

Afiyet olsunn !!





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —