Tarih: 28.12.2020 06:06

Sehirler arasi otobüs firmalarinda '65 yas' hazirligi

Facebook Twitter Linked-in

Uzun süredir sokaga çikmalari kisitlanan ve seyahat izin belgesi alarak sehir degistirebilmelerine olanak saglanan 65 yas ve üzeri vatandaslar, Ankara Sehirlerarasi Terminal Isletmesi'nde hareketliligi artirdi.

Uzun süredir sokaga çikmalari kisitlanan ve seyahat izin belgesi alarak baska bir sehre gitmelerine imkan taninan 65 yas ve üzeri vatandaslar için Ankara Sehirlerarasi Terminal Isletmesi'nde (ASTI) firmalar hazirliklarini sürdürüyor. 65 yas ve üzerindeki vatandaslarin seyahat izin belgesi alarak istedikleri yerlesim yerlerine tek yönlü gitmek için basvurulari bugün basladi. Basvuru belgelerini alan 65 yas ve üzeri vatandaslar, seyahat izninin ilk gününde ASTI'ye öglen saatlerinde gelmeye basladi.

''Belgelerini gördükten sonra biletlerini verebiliyoruz''

ASTI'de 65 yas ve üzeri yolcularin izin belgeleri olmadan seyahat edemeyeceklerine iliskin sik sik anonslar yapiliyor. Firmalar bekledikleri yogunluga cevap verebilmek için hazirliklarini sürdürüyor.

Bir seyahat firmasi yetkilisi Aydin Zengin, 65 yas üzeri birçok vatandasin yarin ve bayramda uygulanacak sokaga çikma kisitlamasindan sonraki günler için bilet aldiklarini söyledi.

Zengin, "65 yas ve üzeri vatandaslarimizi bir süredir görmüyorduk. Mutlu olduk karardan dolayi. Bizim istedigimiz, seyahat izin belgesi olmasi. Belgelerini gördükten sonra biletlerini verebiliyoruz." dedi.

Bir baska firma yetkilisi de bugün 65 yas ve üzeri vatandaslara çok yogun bir bilet satisi olmadigini ama sonraki günler için hazirliklarini sürdürdüklerini kaydetti.

Kaymakamliklara bizzat basvuru alinmayacak

Öte yandan e-Devlet sifresi olmayan ve sokaga çikma yasagi dolayisiyla PTT'ye sifre almak için gidemeyen 65 yas üstü vatandaslarin yakinlari, kaymakamliklara basvurdu. Çankaya Kaymakamligina seyahat etmek isteyen büyükleri için gelen vatandaslar zaman zaman yogunluk olusturdu.

Çankaya Kaymakamligi binasina vatandaslar için "Seyahat izin basvurulari e-Devlet üzerinden veya 199 nolu telefon servisi aranarak yapilacak olup bizzat basvuru alinmayacaktir." yazili bilgi afisi de asildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —