Tarih: 02.02.2021 18:52

SELDEN ETKILENENLERE KIZILAY DESTEGI

Facebook Twitter Linked-in

Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün turuncu uyarida bulundugu ve 8 saatte 120 kilogramin üzerinde yagis düsen Izmir ve çevre iller ile evlerin sular altinda kaldigi Kirklareli basta olmak üzere Türkiye’nin batisinda bulunan pek çok sehirde vatandaslar gece boyunca sel sulariyla mücadele etti. 

Sel felaketinin hemen ardindan Kizilay, Izmir’de bulunan Afet Müdahale Timleri, subeleri, temsilcilikleri ve gönüllüleriyle ilk etapta evlerde yapilan hasar tespit çalismalarina katilarak ailelerin beslenme ihtiyacina karsilik verdi. Selzedelere gida kolisi, battaniye ve ikram dagitimi gerçeklestiren Kizilaycilar, ihtiyaçlari tek tek tespit ederek vatandaslarin hasarini en aza indirmek için yogun çaba sarf ediyor.

Kizilaycilar Trakya’da da Sel Mesaisinde

Kizilay çalisanlari, Kirklareli’nin Babaeski ilçesine bagli Alpullu Beldesi ile Kurtulus ve Atatürk Mahallelerinde derelerin tasmasi sonucu evleri selden hasar gören ailelerin tahliye edildigi okula ve sahada çalisan ekiplere destek oldu. Kizilay Kirklareli Subesi, aileler için hazirlanan giyim esyalarinin da dagitiminda bulunarak su baskinina maruz kalan is yerleri ve evlerde su tahliyesinin gerçeklestirilmesine yardimci oldu. Kirklareli Valisi Osman Bilgin ise evleri sel sularindan kullanilamaz hale gelen ve KYK yurtlarinda misafir edilen vatandaslar için Kizilay’dan 1000 kisilik kumanya talebinde bulundu. Beslenme talebine aninda cevap veren Kizilaycilar, AFAD, Valilik, Belediye ve Itfaiye Müdürlükleri ile esgüdümlü çalismalar yürüterek sahada teyakkuz halinde olmaya devam ediyor.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —