Selinos Antik Kanal Projesi'nde dere temizligi basladi

Üç bin yillik kadim sehir Bergama'da yillardir hayal edilen ama bugüne kadar bir türlü yapilamayan Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi kapsaminda dere yataginda yüzeysel temizlik basladi.

Gündem 4.02.2021 21:29:58 0
Selinos Antik Kanal Projesi

Baskan Kostu, “Geçmis dönem belediye baskanlarinin hayali olan, Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi’ni yapmak bize nasip oldu. Çok mesakkatli bir projelendirme sürecini göreve geldigimiz ilk günden itibaren yaptik. Israrli takiplerimiz, Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in destekleri ile UNESCO Dünya Mirasi Bergamamiz’i sahlandiracak projemize baslamis bulunuyoruz” dedi.

Tarihi sehir Bergama’nin makûs talihini degistirecek olan proje barindirdigi birçok özellikle de Türkiye’de tek olacak. UNESCO Dünya Mirasi Bergama’nin en prestijli projesi, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimatiyla da yakindan takip ediliyor.

BASKAN KOSTU; “PROJEMIZ DERE TEMIZLIGININ ÇOK ÖTESINDE”  

09 Temmuz 2020 tarihinde ihalesi gerçeklestirilen, ihalenin sonuçlanmasi ardindan yaklasik bir ay önce isyeri tesliminin gerçeklestirildigi ve etap etap yapilacak olan proje tamamlandiginda, Türkiye esi benzeri bulunmayan bir turizm alanina kavusacak. Bu projenin barindirdigi özellikler ile Türkiye projesi olduguna isaret eden Baskan Kostu, “Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan bu projemizi yakindan takip ediyor. Projemizin duyurusunu Sayin Cumhurbaskanimiz 22 Subat 2020 tarihinde ilçemize yaptigi ziyarette müjdelemisti. Projemiz Tarim ve Orman Bakanimiz Sayin Dr. Bekir Pakdemirli’nin emekleri ile DSI Genel Müdürlügü öncülügünde ihaleye çikarildi. Ihalesi sonuçlandi ve is teslimi yapildi. Tamamlandiginda, üç bin yillik Pergamon Antik Kenti'nin kalbi niteligindeki Selinos Antik Kanali yeniden gün yüzüne çikacak” dedi.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °