Tarih: 30.09.2021 13:41

SERDAR AKSOY'DAN ARAZI SATISINA TEPKI

Facebook Twitter Linked-in

Bir süre önce görevden el çektirilerek tutuklanan ve ardindan serbest birakilarak göreve iade talebinde bulunan Menemen Belediye Baskani Serdar Aksoy, Seyrek’te yaklasik 1600000m2 lik alanin satisi ile ilgili açiklamalarda bulundu.

Ekim ayindaki Belediye Meclis Toplantisinda satis yetkisi talep edecek olan Aydin Pehlivan'a satis gerçeklesse dahi göreve iade edildiginde bu karari iptal ettirecegi mesajini veren Aksoy, açiklamasinda sunlari söyledi:"Bir süredir Menemen Seyrek’te yaklasik 1600000m2 lik alanin satisi üzerine tartismalar yapilmaktadir. Ekim ayi Meclis toplantisina satis yetkisi almak istenecek. Bir defa sunu net belirteyim satis yetkisi GEÇICI YÖNETIM tarafindan alinsa dahi Menemen halkinin vicdaninda kabul görmeyecektir. Meclisten kabul görse dahi GÖREVE GERI DÖNÜSÜMDE bu karari MAHKEMEYE götürüp iptal ettirecegim.

Diger bir husus Menemen’e yönelik komplo gerçeklesmeden önce kat karsiligi olarak Seyrek arazisi gündeme gelmistir. Ben bu hususta GENEL MECLISI toplayarak istisare ettim. Genel Meclise tüm STK yetkilileri, muhtarlari ve Meclis üyelerini davet ettim. Menemende karar alma sürecinde KATILIMCI DEMOKRASI yi islettim.Bu husus benim tek basima verebilecegim bir karar degildi. Genel olarak Menemen halkinin olaya sicak bakmamasi nedeniyle de Belediye Meclisine yetkiyi devrettim. Üstelik burada yapilacak kat karsiligi bir isleme dahi o dönem muhalefet karsi çikmisti. Bu yetkiyi kullanmayacagimi da grup toplantisinda belirttim ve meclise yetkiyi devrettim.

Son süreçte alelacele yangindan mal kaçirir gibi satis yetkisinin inatla GEÇICI YÖNETIM tarafindan istenmesini etik bulmuyorum. Menemen Halkinin oylariyla seçilmis bir belediye baskani olarak, halkin iradesini temsil eden bir BELEDIYE BASKANI olarak SATIS in Menemenimizi çok zor durumda birakacagini belirtirim. Bu hatadan ivedi biçimde dönülmesi gerekmektedir. Eli vicdaninda olan cüzdaninda olmayan BELEDIYE MECLIS üyelerine sesleniyorum; evlatlarimiz ve gelecegimiz için karar alirken vicdaninizin sesini dinleyiniz."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —