Tarih: 15.04.2021 17:40

Serter'den, kanser yüklü gemi tepkisi

Facebook Twitter Linked-in

Izmir Milletvekili Bedri Serter, geçtigimiz hafta gündeme gelen 1960’dan bu yana çesitli ülke donanmalarinca kullanilan uçak gemisi NAe Sao Paulo’nun açik arttirma yoluyla satin alinarak Aliaga’ya söküm için getirilecegi haberlerine tepki gösterdi. Serter, “Bu asbestli geminin sökümü çevre ve halk sagligina yönelik tehdittir” dedi.

Serter, yaptigi açiklamada “Türkiye 5.sinif bir ülke mi? Izmir ve Aliaga için büyük bir tehdit olusturan böyle bir gemi Brezilya’dan kalkip binlerce mil uzaktaki Aliaga’ya söküm için getiriliyor. Bu demek oluyor ki, bu gemi bu kadar yol kat ederken hiçbir limanda kabul edilmemis ve bu kanser yüklü gemi en son Aliaga limanina yanasacakmis. Bu kadar doga katliamlarinin yasandigi bir dünyada, KOVID-19 mücadele eden ve vaka sayilarinda kritik durumda olan illerin basinda gelen Izmir’de, Aliaga Limani’na bu gemiyi getirtip söktürtmek Izmir’de yasayan 4,5 milyon insana  “KOVID-19 pandemisi yetmedi ayrica kanser de olup ölün” diye hedef göstermek resmen” dedi.

“Kanser yüklü gemi Izmir’e yanasmamali”

Serter, yaptigi açiklamada Çevre Mühendisleri Odasi Izmir Subesi’nin ve Aliagalilarin konuya iliskin hakli tepkisinin de altini çizdi ve “ Asbest yüklü, kanser yüklü bu geminin kesinlikle Izmir’e yanasmamasi gerekiyor, hurda geminin atiklari insan ve çevre sagligi için ciddi bir risk olusturacaktir. Bu karardan derhal geri dönülmesi gerekiyor. Çevre ve Orman Bakanini, Sanayi ve Teknoloji Bakanini, Izmir Valisini, Aliaga Kaymakamini, Aliaga Belediye baskanini ve dogayla iç içe olan bütün sivil toplum örgütlerini göreve davet ediyorum” dedi. 

“Türkiye’yi çöp ülkesi yaptilar”

Serter, 1960 yilindan bu yana farkli ülkelerin donanmalarinca söz konusu geminin kullanildigini da hatirlatarak“ Bu gemiyi kullanan ve bunun üstünden seneler boyunca nemalanan ülkeler neden söküm islemlerini kendi ülkelerinde yapmiyorlar? “ diye sordu. 

Serter, hükümete sert çikarak “Bu hükümetin kararlari, davranislari ve hareketleri Türkiye’yi çöp ülkesi yaptiginin göstergesidir. Üstelik göz göre göre halk sagligi ve çevre sagligi tehdit altina alinmaktadir. Telafisi mümkün olmayan zararlar doguracak olan böylesi hayati konuda derhal önlem alinmalidir” diye konustu..






Orjinal Habere Git
— HABER SONU —