SES'TEN BASIN AÇIKLAMASI; ÖFKELIYIZ BIR ARKADASIMIZIN DAHA ZARAR GÖRMESINI KABUL ETMIYORUZ

SES

Izmir Tepecik Egitim ve Arastirma Hastanesi'nde saglik çalisani Hakan Çavdar biçakli saldiriya ugradi. Saldiri sonrasi Saglik ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikasi (SES) basin açiklamasi yapti.

Izmir Tepecik Egitim ve Arastirma Hastanesi'nde saglik çalisani Hakan Çavdar biçakli saldiriya ugradi.

Saldiri sonrasi Tepecik Egitim ve Arastirma Hastanesi'nde basin açiklamasi yapan saglik çalisanlari  son süreçte yükselen siddet olaylarinin önlenmesi talebinde bulundular. 

SES Izmir Subesinin yaptigi basin açiklamasinin tam metni ise  söyle; ''Nasil bir saglik hizmet düzenidir ki, resmi rakamlara göre bile her gün 50 saglik çalisani sözlü ya da fiziksel olarak siddete maruz kalmaktadir. Hastaneler artik saglikla degil siddetle anilmaktadir. Mevcut saglik sisteminde herkes mutsuz, en çok da saglik emekçisi mutsuzdur.

Persembenin gelisi Çarsambadan bellidir. Nitekim son günlerde çok büyük boyutlara varan saglikta siddet vakalari, alinmayan tedbirler ve çözümsüzlük ile beraber çig gibi büyümüstür. Gelinen noktada bugün Tepecik Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde görevli saglik emekçisi arkadasimiz Hakan ÇAVDAR saldiriya ugramistir. Arkadasimiza biçak çekilmis, darp edilmis ve yerlerde sürüklenmistir.

AVM’ ler de bile X Ray cihazlari ile güvenlik önlemleri üst düzeyde alinirken, Saglik Kurumlarimiz korunmasiz, siddete ve saldiriya açik haldedir. Bu güne kadar yasanan siddet vakalarinda görülecegi gibi, saldirganlar ellerini kollarini sallayarak silahli, delici, kesici aletleri çok rahat yanlarinda tasiyarak, rahatlikla kurumlarimiza girip canimiza kastediyoruz.


Çalisma alanlarimizin güvenlik açiklarini israrla belirtmemize, saglik emekçilerinin can güvenligini saglanmasi konusunda gerekli önlemlerin alinmasi için her türlü girisimlerimize ragmen hiçbir adim atmayan tüm yetkililer bu siddete ortaktirlar.

Yasananlari akilla, vicdanla, insanlikla izah edebilmenin olanagi kalmamistir. Yasanan bunca siddet vakasina, ölümlere ragmen ne yazik ki gelinen noktada samimi adimlarin atilmadigini, siddetin hiz kesmedigini görüyoruz. Saldirganlar karakolun ön kapisindan girip arka kapisindan çikmaktadir. Olan “sikâyetçi oldugum için yeniden saldiriya ugrar miyim” endisesiyle bas basa kalan, artik aracini park ettigi otoparka giderken can güvenligi kaygisi yasayan saglik emekçisine olmaktadir.

Artik yeter, gerekli önlemlerin alinmasi için daha ne beklenmektedir? Siddete daha ne kadar seyirci kalinacaktir?

Uzun süredir güvenli isyerleri talebimiz ve etkin, caydirici bir saglikta siddet yasasi talebimiz olmasina karsin, her gün bir degil, birkaç saglikta siddet olayi olmasina ragmen attigi tek adim sosyal medyadan tweet atmak olan Saglik Bakani da bu siddetten sorumludur.

Yasatmak için çalisan Hekim, hemsire, ebe, teknisyen, idari memur, saglik isçisi, bu ülkenin tüm saglik emekçileri olarak bizler siddete, siddeti özendiren tüm politikalara karsiyiz.

Sagligin piyasalasmasi sonucu olusan sorunlarin, yanlis uygulamalarin sorumlusu bizmisiz gibi siddete maruz kaliyor, hedef gösteriliyor ve öldürülüyoruz. Özcesi bu sistemin kendisi siddeti dogurmaktadir. Saglik emekçilerinin haklarini ve halkin saglik hakkini koruyup gelistirecek baska bir saglik sistemi mümkündür. Bu sistemi insa edinceye kadar mücadeleye devam edecegiz. Nitekim 14-15 Mart tarihlerinde yapacagiz Büyük G(ö)REV eylemliligimizin en önemli sebeplerinden birisi de saglik artan siddet vakalaridir.

Saglikta siddetle mücadeleden geri adim atmayacagiz. Siddetle yüz yüze kalan tüm saglik emekçilerine sahip çikmaktan vazgeçmeyecegiz.

SES IZMIR SUBE''