SEYID ÇOLAK IMZALI "KAPAN” VIZYONA GIRDI

SEYID ÇOLAK IMZALI "KAPAN” VIZYONA GIRDI

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
SEYID ÇOLAK IMZALI "KAPAN” VIZYONA GIRDI

Seyid Çolak’in ulusal ve uluslararasi festivallerden ödüllerle dönen ve basrollerini Onur Dilber, Sami Aksu, Münibe Millet, Yasemin Girgin, Serkan Altintas, Yüksel Akça’ya emanet ettigi TRT ortak yapimi “Kapan” filmi vizyona girdi.

Yönetmenligini ilk uzun metrajina imza atan Seyid Çolak’in yaptigi bol ödüllü Kapan filmi vizyona girdi. 41. Uluslararasi Moskova Film Festivali’yle birlikte baslayan macerasina ulusal ve uluslararasi pek çok film festivaliyle devam eden ve buralarda pek çok ödülün sahibi olan film, yeni yolculuguna vizyonda devam edecek. TRT ortak yapimi olan ve basrollerinde Onur Dilber, Serkan Altintas, Sami Aksu, Münibe Millet, Yasemin Girgin ve Yüksel Akça’nin yer aldigi film, bir adada balikçilikla hayatlarini idame ettiren bes arkadasin, aralarindan birinin kaybolmasi ve vahsi bir kurdun ortaya çikmasiyla yasadiklarini anlatiyor.

Yönetmenlik kariyerinde Oyun, Karakar, Soguk ve Serender gibi kisa filmler bulunan Seyid Çolak’in seyircisini gizem, gerilim ve dram türleri arasinda bir yolculuga çikardigi filmi, 3. Uluslararasi Nepal Film Festivali’nde En Iyi Film, 5. Uluslararasi Saidia Film Festivali’nde En Iyi Film, 9. Uluslararasi Malatya Film Festivali’nde En Iyi Yönetmen (Seyid Çolak)ve En Iyi Müzik (Ali Saran), 7. Uluslararasi Antakya Film Festivali’nde En Iyi Yönetmen (Seyid Çolak) ve En Iyi Yardimci Erkek Oyuncu (Sami Aksu), 7. Bogaziçi Film Festivali’nde FIYAB En Iyi Yapimci (Seyid Çolak), 7. Kayseri Film Festivali’nde Elia Kazan Jüri Özel Ödülü ve 1. Uluslararasi Gilak Film Festivali’nde En Iyi Erkek Oyuncu (Onur Dilber) ödüllerinin sahibi olmustu.

Yapimciligini Zürafa Film ve Seyid Çolak'in üstlendigi Kapan, 13 Kasim’da vizyona girdi.

Filmin Konusu:

Bir adada yasam süren bes balikçi arkadasin tek düze giden hayatlari aralarindan birisinin nedeni bilinmeyen bir sekilde ortadan kaybolmasiyla degisime ugrar. Üstelik nereden geldigi bilinmeyen vahsi kurdun adada yavrulayip, kendine yasam alani açmaya çabalamasi da arkadaslar arasinda gittikçe yükselen bir gerilime neden olur.

Film Bilgileri:

Yönetmen: Seyid Çolak

Senaryo: Güven Adigüzel - Seyid Çolak

Yapimci: Zürafa Film - Seyid Çolak

Ortak Yapimci: Sinan Sertel

Görüntü Yönetmeni: Ilker Berke

Yardimci Yönetmen: Özge Eren

Kurgu: Naim Kanat

Müzik: Ali Saran

Yürütücü Yapimci: Can Tanriverdi

Sanat Yönetmeni: Alper Eraydin

Ses Tasarimi & Final Mix: Soner Koç

Renk Düzenleme: Yücel Kurtul

Oyuncular: Onur Dilber, Münibe Millet, Serkan Altintas, Yasemin Girgin, Sami Aksu, Güliz Oktar, Yüksel Akça, Furkan Öztürk, Hasan Koç, Fatih Gühan, Birol Cürgül, Mustafa Toprak , Halil Ibrahim Uzun, Tolga Günhan


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °