Tarih: 20.04.2022 10:32

SEYYAR SATICILARDAN KITAP BAGISI

Facebook Twitter Linked-in

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in Her Mahalleye Bir Kütüphane kampanyasina Izmir Seyyar Saticilar Dernegi ve çati kurulusu olan Izmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi'nden destek geldi. Izmirli seyyar saticilarin da kazançlarindan artirdigi paralari bir araya getiren Meclis Baskani Evren Laçin, içinde dünya klasiklerinden Türk yazarlara kadar 200 farkli kitabi Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer'e teslim etti.

'DISINDEN TIRNAGINDAN'

Izmir Seyyar Esnaf ve Sanatkârlar Meclisi yönetimine tesekkür eden Tunç Soyer, sokaklarda kar kis demeden günübirlik çalisan saticilarin bu davranisi nedeniyle duygulandigini söyledi. Sokak ekonomisinin her geçen gün daha da büyüdügünü ve artan issizlige bir alternatif haline geldigini açiklayan Soyer, bu kesimin de kayit altina taleplerini yakindan takip ettiklerini sözlerine ekledi. Soyer, “Yasanan ekonomik zorluga karsin seyyar saticilarin dislerinden tirnaklarindan artirdiklari paralarla gelecegimiz olan çocuklarimiza kitap desteginde bulunmalari bizleri son derece mutlu etti” dedi.

'SOKAKTA DEGIL SINIFTA'

Izmir Seyyar Esnaf ve Saticilar Meclisi Baskani Evren Laçin ise, önceki yillarda sokaklarda çalismak zorunda kalan kesimin egitimden uzaklasmis bireylerden olustugunu fakat artan yoksullukla birlikte üniversite mezunlari, atanamayan ögretmenler, maasini yetiremeyen memurlar hatta ay sonunu getiremeyen emeklilerin de sokaklarda satis yapmaya basladigini kaydetti. Baskan Laçin, “Insanlar son çare olarak sokagi tercih ediyor. Çünkü kazanamiyor, evladini doyuramiyor. Biz ise bu ülkenin evlatlarini sokaklarda çalisirken degil kütüphanelerde okullarda ders çalisirken kitap okurken görmek istiyoruz. Umarim bagisladigimiz bu kitaplar, çocuklarimizin hayatini degistirmelerinde, onlarin umutlarinin artmasinda etkili olur. Çünkü yasadigimiz karanligi bugünün çocuklari, gençleri bilimle aydinlatacak” ifadelerini kullandi. Laçin ayrica tüm sivil toplum örgütlerini de  bu kampanyaya destek olmaya davet ederek Baskan Tunç Soyer'i baslattigi girisim nedeniyle tebrik etti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —