Tarih: 16.03.2022 17:05

SHOEXPO DÜNYA'YA AÇILDI

Facebook Twitter Linked-in

Yeni nesil fuarcilik anlayisi ile yola çikan Nobel Expo ve IZFAS isbirliginde bu yil 48.si düzenlenen Shoexpo - Izmir Ayakkabi ve Çanta Fuari, sektörü bir araya getirdi. Açilis kurdelesini kesen Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer tarafindan açilisi yapilan fuar 4 gün sürecek.

 Açilis konusmasinda Türkiye’nin ayakkabi sektöründe dünyanin yedinci büyük üreticisi oldugunu belirten Soyer "SHOEXPO sektörümüze, dünyadaki tasarim trendlerini takip edebilecegi, katma degeri yüksek ürünlere yönelebilecegi yepyeni bir ufuk açiyor. Türkiye’de büyük çogunlugunu KOBI’lerin olusturdugu, fuar deneyimi olmayan, ihracatla tanismamis ayakkabi ve deri sektörü üreticilerimize yepyeni bir kapi araliyoruz. Türkiye’de bir ilk olan projemizle 40 isletmenin SHOEXPO’ya ücretsiz katilimini sagliyor ve uluslararasi alicilarla bulusturuyoruz. Ihracat süreci ile ilgili bilgi paylasimi ve destegi için kisa bir egitim programi da uyguluyoruz” dedi. 


26 ÜLKEDEN PROFESYONEL ALICILAR

Fuarda Azerbaycan, Belarus, Birlesik Krallik, Bosna-Hersek, Cezayir, Çekya, Ermenistan, Filistin, Fransa, Gana, Gürcistan, Irak, Ispanya, Israil, Italya, Karadag, Kazakistan, Kibris, Kosova, Lübnan, Moldova, Polonya, Romanya, Rusya, Ürdün, Yunanistan’dan ihracat için ziyaretçiler bulunuyor. Fuara; Adana, Gaziantep, Hatay, Istanbul, Izmir, Konya ve Manisa’dan 100’ü askin firma katiliyor.

                                                                    

Sektör profesyonelleri Shoexpo Izmir’de düzenlenecek söylesiler ve sergilerde bir araya gelecek. “Step-On Talks” sahnesi dört gün boyunca ünlü yerli ve yabanci tasarimcilara ev sahipligi yapacak. “Step-On Talks” sahnesinin konuklari arasinda Lady Gaga, Fergie gibi dünyaca ünlü isimlerin tasarimcisi “Kobi Levi” olacak. Levi, sektör temsilcilerine tasarima yönelik bilgiler verecek ve birbirinden farkli tasarimlari “Shoe Art Show” alaninda sergilenecek




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —