SIBEL TATAR VE NAZLI BIJEN TÖSGEN'DEN ALIAGALI ÜRETICI KADINLARA DESTEK

Aliagali üretici kadinlarin elinde yeniden hayat bulan Tarihi Helvaci Kilimi, Aliaga Gençlik Merkezi'nde açilan sergiyle vatandaslarin begenisine sunuldu.

Kültür Sanat 3.06.2022 10:54:33 0
SIBEL TATAR VE NAZLI BIJEN TÖSGEN

Dokuma kurslariyla Aliagali kadinlarin elinde yeniden hayat bulan Tarihi Helvaci Kilimi, Aliaga Gençlik Merkezi’nde açilan sergiyle vatandaslarin begenisine sunuldu.

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Cumhurbaskani Ersin Tatar’in esi Sibel Tatar’in tesrifleriyle gerçeklestirilen açilis töreninde Aliaga Kaymakami Ömer Karaman, Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Izmir Inner Wheel Kulübü Baskani Nazli Bijen Tösgen ile üyeleri, Aliagali kadin muhtarlar, Aliaga Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi Baskani Berrin Argunhan ve üyeleri ile Girne Belediyesi’nden temsilciler yer aldi. Katilimcilar açilisla birlikte dokuma tezgâhlarini ve Aliagali üretici kadinlar tarafindan el emegi ile üretilen çesitli ürünleri inceledi. Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Sibel Tatar’a günün anisina helvaci kilimi hediye etti. Sergi açilisi sonrasinda Güzelhisar Sosyal Tesisleri’ni ziyaret eden Sibel Tatar ve beraberindeki heyet, burada üretici kadinlar tarafindan açilan stantlari gezdi.


“DOKUMA TEZGÂHLARIMIZ BIR ÖRGÜ AGININ TEMELLERINI ATACAK”

Aliaga’nin sanayi ve liman kenti olmasina ragmen kültürel özellikleriyle de ön plana çiktigini belirten Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, “Tarihi Helvaci Kilimimiz kültürel degerlerimizden bir tanesi. Helvaci Kilimimizi tekrar gün yüzüne çikarmak amaciyla çalismalar baslattik. Bu konuda bir yandan akademik çalismalar yaparken bir yandan Aliaga Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifimizin üyeleri ile üretime basladik. Kamu kurumlarimiz ve sivil toplum kuruluslarimiz da bize destek verdi. Inner Wheel Kulübü’nün ve Sibel Tatar Hanimefendinin destegi, buraya gelerek bizleri sereflendirmesi, Helvaci Kilimimiz ile ilgili hayallerimizi gerçeklestirme noktasinda bizi çok daha fazla heyecanlandirdi. Dokuma tezgahlarimiz, Helvaci Kilimimizin tanitimi noktasinda bir örgü aginin temellerini atacak. Bu birliktelik Aliagamiza, Helvaci Kilimimize, Aliaga Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifimize çok büyük güç verdi. Bu birliktelik ayni zamanda Girne Belediyesi ile kardeslige de vesile olacak” dedi.

TATAR VE TÖSGEN’DEN BASKAN SERKAN ACAR’A TESEKKÜR

Aliaga’da Tarihi Helvaci Kilimi Sergisi’nin açilisina katilmaktan büyük mutluluk duyduklarini ifade eden Sibel Tatar, “Bizi burada agirlayan Aliaga Belediye Baskanimiz Serkan Acar’a ve sergide emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum” dedi.


Dünyanin en büyük kadin sivil toplum kuruluslarindan olan Inner Wheel Kulübü’nin Izmir temsilcisi Nazli Bijen Tösgen ise, kadin emegine ve kadin girisimcilere verdigi destekten ötürü Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar’a tesekkür belgesi takdiminde bulundu.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °