Tarih: 09.01.2021 10:38

"Siber siddete dur demek için bir ates böcegi yak” ile 2020'de ‘Yilin en iyi manseti' Milliyet'ten

Facebook Twitter Linked-in

Medya ve iletisim alaninda toplumsal cinsiyet esitliginin saglanmasi ve kadin ve kiz çocuklarinin güçlenmesi adina haber çalismalari yürüten Milliyet Gazetesi, 25 Kasim 2020 tarihinde ‘Kadina Yönelik Siddetle Mücadele’ günü için siber siddetin altini çizdigi birinci sayfasiyla yilin mansetleri arasinda seçildi.

2007 yilindan bu yana yilin en çarpici mansetleri MediaCat Dergisi tarafindan seçilerek her yil Ocak ayi sayisinda geride kalan yilin en iyi mansetlerini sayfalarinda yansitiyor. Jüri degerlendirmesinde yilin en çarpici mansetleri belirlenirken; mansetin sözlü ifade gücü ve çarpiciligi, merak uyandirmasi, espri barindirmasi, nefret söylemi içermemesi ve genel görsel ve grafik estetik gibi kriterler dikkate aliniyor. Geçtigimiz yil kadina karsi siddete son çagrisi yapan mansetiyle “Yilin Manseti” unvanini alan Milliyet Gazetesi, bu yilki jüriyi de etkileyerek 25 Kasim ‘Kadina Yönelik Siddetle Mücadele’ günü için siber siddetin altini çizdigi birinci sayfasiyla yine yilin mansetleri arasinda oldu.

“Siber siddete dur demek için bir ates böcegi yak” medya is birligi

Birlesmis Milletler Kadin Birimi (UN Women), 16 günlük ‘Aktivizm Kadinlara Yönelik Siddete Son Kampanyasi’ kapsaminda bu sene kadinlara ve kiz çocuklarina yönelik siber siddete dur demek için 25 Kasim10 Aralik tarihleri arasinda bir kampanya düzenledi ve BM Kadin Birimi’nin küresel medya birligine dahil olan tek Türk gazete olan Milliyet Gazetesi oldu. 25 Kasim’da “Siber siddete dur demek için bir ates böcegi yak” mansetiyle kampanyayi okuyucularina duyuran Milliyet Gazetesi’nin kampanya manseti yayimlandigi gün sosyal medyanin da gündemine oturdu. Milliyet’in birinci sayfasini özellikle sanatçilar ve ünlülerin paylasarak destek olmasi da yine siber siddete dikkat çekti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —