Tarih: 02.04.2021 11:05

SIFIR ARAÇLARDAKI ÜRETIM SIKINTILARI IKINCI ELE OLAN TALEBI ARTIRABILIR

Facebook Twitter Linked-in

Öte yandan Ticaret Bakanligi’nin 120.000 TL ve altindaki tasit satislarinda 60 aya kadar taksit imkani getirmesi ile birlikte önümüzdeki aylarda sifir km araçlara olan talep artabilir, pandemi dolayisiyla talep karsilanamadiginda ise gözler ikinci ele kayabilir, bu durumda 120.000 TL altindaki araçlarin ilanlarda daha çok görülmesi olasi. Mart ayinda arabam.com’da yayinlanan ilanlarda en çok ilgiyi 200.000 km. - 300.000 km. araligindaki araçlar gördü. 1.2 – 1.4 arasi motor hacmine sahip araçlarin ilan oranlarinin %11 artis göstermesi ve 1.4 – 1.6 arasi motor hacmine sahip araçlarin ise ilan oranlarinin %7 artis göstermesi dikkat çekiyor. Motor hacmi arttikça yakit tüketimi ve MTV miktarlari da arttigi için, tüketicilerin ilgisini daha çok çekiyor. 

Türkiye’nin önde gelen 2.el otomobil ilan platformu arabam.com, geçtigimiz mart ayinin ilan verilerini derleyerek, otomotiv pazarina isik tutacak istatistikleri paylasti. Mart ayi boyunca en çok ilan verilen 5 kategori, 10 marka, 10 otomobil modeli ve yili, 10 arazi/SUV/Pick-up modeli, yakit türleri, vites türleri, motor hacimleri, km. degerleri gibi temel verilere göre arabam.com analizi söyle:

En Çok Ilan Verilen Kategoriler

arabam.com’daki ilanlarin %70’ini otomobiller olusturuyor. Otomobilleri hafif ticari araçlar, arazi araçlari, ticari araçlar ve motosikletler izliyor. Traktör ve tarim is makinalari gibi ilanlar ise %2’lik dilimde yer aliyor.

En Çok Ilan Verilen 10 Marka

Renault, mart ayinda da %20 ile birinciligini koruyor. Fiat ise %18 ile yine ikinci sirada. Fiat markasini sirasiyla Volkswagen, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, Citroen ve Honda izliyor. Mart ayinda da Mercedes Benz ve BMW ilk 10 listesinde bulunmuyor.

Clio, Astra ve Megane En Çok Tercih Edilen Otomobil Modelleri
Ilanlara model özelinde bakildiginda mart ayinda en çok ilan verilen otomobil modelleri Clio, Astra ve Megane oldu. Astra ve Focus’un tercih edilme orani %1 düstü. Bu üç modeli ise sirasiyla Focus, Passat ve Corolla takip ediyor.

Arazi, SUV ve Pick-Up Kasa Tiplerinde, Markalarin Mart Ayi Oranlari
arabam.com`da yayinlanan 2.el Arazi/SUV/Pick-up ilanlarinin oransal olarak degerlendirmesine bakildiginda en yüksek ilan sayisi, %22 ile yine Nissan Qashqai`nin oldu. Onu sirasiyla Dacia Duster, Kia Sportage, Volkswagen Tiguan, Chevrolet Captiva, Hyundai ix35, Peugeot 3008 ve Hyundai Tucson izliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —