Sigacik çevre katliamina karsi ayaga kalkti

Sigacik çevre katliamina karsi ayaga kalkti

Seferihisar Demokrasi Platformu'nun öncülük ettigi eylemde Sigacik'ta mevcut yat limaninin genisletilmesine geçit verilmeyecegi vurgulandi.

Izmir  Seferihisar’da Sigacik Yat Limani’nin genisletilmesine iliskin atilan adimlar  Seferihisar’da büyük tepkiye yol açti.  Seferihisar Belediyesi , Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar Ilçe Örgütü basta olmak üzere sivil toplum örgütleri ve  halk karara büyük tepki göstererek ranta izin vermeyeceklerini haykirdi. Seferihisar Demokrasi Platformu’nun öncülük ettigi eylemde Sigacik’ta mevcut yat limaninin genisletilmesine geçit verilmeyecegi vurgulandi.


Sigacik ranta kurban edilmeyecek!

Seferihisar Belediye Baskani Ismail Yetiskin yat limaninin genisletilmesine yönelik karara tepki eylemine bizzat katilirken CHP Izmir milletvekili Atilla Sertel, CHP Izmir Milletvekili Tacettin Bayir ve çok sayida Cumhuriyet Halk Partisi yöneticisi, kadin kollari ve gençlik kollari temsilcileri Sigacik’ta bir araya geldi. Seferihisar’in büyük bir tehdit ile karsi karsiya oldugunu açiklayan Seferihisar Demokrasi Platformu Sigacik’in ranta kurban edilmemesi için her türlü mücadeleyi vereceklerini açikladi. Seferihisar Belediye Baskani Ismail Yetiskin ise Sigacik’ta mevcut marinanin kapasitesinin arttirilarak ayricalikli bir bölge yaratilmak istendigini buna asla izin vermeyeceklerini söyledi.


Denizin doldurularak yeni dalgakiranlarin yapilmak istendigini belirten Seferihisar Belediye Baskani Ismail Yetiskin “ Balikçilarin denize açilmalari zorlanacak. Yüzer iskeleler, yüzer dalgakiranlar, yüzer beton platformlar olusturulacak. Körfezin en derin yeri marinaya tahsis edilecek. Bir süre sonra marinaya sadece küçük tekneler girecek. Daha da üzücüsü  körfez derinligi giderek azalacak balikçilik yok edilecek” dedi.


Sigacik’a göz diktiler!

Yetiskin yapilmak istenen proje ile Sigacik’in dogal özelliklerini kaybedecegini de sözlerine ekleyerek “  Akintinin zayif olmasi nedeniyle bir süre sonra körfez kirliligi koku yaratacak, denizdeki canli yasami yok olacak. 30 Ekim depreminde tsunaminin etkisini unutmayalim. Bu proje Sigacik’ta büyük facialara yol açabilir. Asla gerçeklesmesini istemiyoruz. Bu ugurda bir çevre mücadelesi baslattik. Halkimiz bizimle birlikte. Sigacik’in dogasinin ranta kurban edilmesine izin vermeyecegiz” diye konustu.