Siradan bir kanun degil, tarihi bir yanlis

Saadet Partisi Izmir Il Baskani Mustafa Erduran, Kitle Imha Silahlarinin Yayilmasinin Finansmaninin Önlenmesine Yönelik Kanunu degerlendirdi.

Gündem 6.01.2021 12:35:32 0
Siradan bir kanun degil, tarihi bir yanlis

Çesitli sivil topum örgütleri ile ortak basin toplantisi düzenleyen Erduran, yasanin çok büyük sakincalar tasidigini söyledi. Kanunun Kitle Imha Silahlarinin Önlenmesi adiyla ambalajlanmis, gerçekte ise sivil toplum örgütlerini küresel denetime açan tehlikeli bir düzenleme oldugunu belirten Saadet Partili Erduran, açiklamasinda su ifadelere yer verdi: “Vakiflarin ve derneklerin çalismalarini hem ülke içinde hem de yurtdisinda kisitlayacak bir düzenlemedir. Mazlum cografyalara yardim ulastiran kuruluslarimizin faaliyetleri, BM Güvenlik Konseyi’nin alacagi kararlar ile durdurulabilecektir. Bu kanun ile sivil toplum kuruluslari islevsizlestirilecek, tüm dünyaya yardim eli uzatan insani kuruluslar terör damgasi yiyebilecek ve malvarligi dondurulabilecektir.” 

Bu devletlere nasil güvenecegiz?

Sivil toplum kuruluslarina yönelik yaptirim kararlarini almakla yetkilenen devletlerin bugüne kadar teröre arka çikan ülkeler oldugunu savunan Mustafa Erduran; “O halde biz bu devletlere nasil güvenecegiz? Islam cografyasina karanlik senaryolar yazan bunlar degil mi? Sinirimizda terör devleti kurmak isteyen bunlar degil mi? Ülkemizdeki darbelerin arka planinda olanlar bunlar degil mi? ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diye meydan okuyanlar, simdi bu bes ülkenin keyfine birakilmis terör tanimina uygun bir yasayi hangi akla hizmet çikariyorlar?” diye konustu.  

Ülkemiz için güvenlik sorunu

PKK ve PYD gibi yapilari terör örgütü kabul etmeyen Birlesmis Milletlerden hayir gelmeyecegini dile getiren Saadet Partili Erduran, “Bu düzenlemenin tasidigi çok büyük bir tehlike ise, ülkemiz için de bir güvenlik sorunu meydana getirecek olmasidir. Çünkü söz konusu düzenleme ‘terörü finanse etmek’ bahanesiyle Aselsan, Baykar, Roketsan ve TUSAS’in çalismalarinin kisitlanacagi, hatta tamamen durdurulabilecegi bir zemin hazirlamaktadir. Bu kanun, ne ülkemizin ne de insanligin menfaatine uygun degildir. Kabul edilebilir bir tarafi yoktur. Burada siradan bir yasadan bahsetmiyoruz. Ilerde büyük etkileri görülecek tarihi bir yanlistan söz ediyoruz. Gelin bu yanlistan vazgeçin.” çagrisinda bulundu. 

Saadet Partisi Il Baskanligi’nda düzenlenen basin toplantisinda Anadolu Gençlik Dernegi Sube Baskani Av. Erhan Kaya, Esnaf ve Sanatkârlar Dernegi Sube Baskani Ibrahim Orakçi, Cansuyu Dernegi Sube Baskan Yardimcisi Saban Yazici, Din Görevlileri Birligi Dernegi Sube Baskani Nursi Ünalan da hazir bulunarak açiklamaya destek verdi.  (izmirbasingrubu)



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °