SIVRISINEKLE KESINTISIZ MÜCADELE

SIVRISINEKLE KESINTISIZ MÜCADELE

Baskan Ergin, hasere ilaçlarini, dogal dengeyi gözeterek, çevre ve insan sagligina zararsiz biyolojik ürünlerden özellikle tercih ettiklerini hatirlatti.

Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, Veteriner Isleri Müdürlügü ekiplerinin, ilçe genelinde çöp konteynerleri, foseptikler, su birikintileri, süs havuzlari, bodrumlar, kanal kapaklari, izgaralar, dere kenarlari ve larvalarin üreyebilecegi tüm alanlarda yil boyunca sivrisinekle mücadeleyi kesintisiz sürdürdügünü söyledi. Baskan Ergin, hasere ilaçlarini, dogal dengeyi gözeterek, çevre ve insan sagligina zararsiz biyolojik ürünlerden özellikle tercih ettiklerini hatirlatti.

10-20 günlük periyot

Yaz sezonunun yaklasmasiyla birlikte, nüfusun katlanacagini hatirlatan Baskan Ergin, vatandaslarin sezonu huzur içinde geçirmelerini saglamak amaciyla görevli ekiplerin 10 ve 20 günlük periyotlarla tespit edilen noktalarin tümünde larva mücadelesi için ilaçlama çalismasini yaz kis demeden yürüttügünü söyledi. Bahar mevsiminin geride kaldigini ve haziran ayi ile birlikte sicaklarin bastiracagina deginen Baskan Ergin, larvalarin üremesinin önüne geçilmesinin hedeflendigini ifade etti. 

Kis aylarinda da hiz kesilmedi

Belediye Baskani Mesut Ergin, “Her gün kis aylarinda özellikle kapali ve sulak alanlarda üremenin engellenmesi için larva mücadelesini araliksiz sürdürdük. Ayvalik’ta kis aylari için potansiyel üreme alanlarini belirledik ve haritalandirdik. Kent genelinde çesitli bölgelerde ekipler tarafindan yapilan  kontrollerle yeni potansiyel üreme alanlari da tespit edildi, bu rakamlari sürekli güncelliyoruz” dedi.

Potansiyel üreme alanlari belirlendi

Ayvalik Belediyesi Veteriner Isleri Müdürü Göksel Aktas, belirlenen sulak alanlarda ekiplerin kis aylarindan baslayarak yil boyunca sivrisinek gelisim periyodunu da dikkate alarak ilaçlama yapildigini söyledi. Sivrisinegin uygun sicaklikta, her türlü durgun suda ve her mevsimde üreyebilecegini hatirlatan Göksel, “Hamam böcegiyle mücadelede zorunlu olarak kanalizasyon içlerine kalici ilaç uyguluyoruz. Okul ve hastane gibi resmi kurumlarda hasereye karsi ilaçlama ve dezenfeksiyon çalismalarini düzenli araliklarla yapiyoruz” dedi.