Aliaga Ilçe Baskanliginda düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Sindir, “Aliaga’ya özel bir mercek tutmus bir Milletvekiliyim. Aliaga’da merkezi hükümetin kamu yatirimlarina iliskin birçok arastirmada bulundum, soru önergeleri verdim, basin açiklamalari yaptim. Bunlardan bir tanesi Aliaga Bergama IZBAN hatti. Bu hat için hükümet 2021 yili kamu yatirimlarinda sadece 1000 TL ödenek ayrilmis. Bu hat neden israrla yapilmaz? Bergamali, Çandarlili, Aliagali yurttaslarimiza bu hatti kullanmak isteyen vatandaslarimiza bu zulüm neden? Bunu hep sordum sormaya da devam edecegim. Bu iktidar ülkeyi yönetemiyor demek yanlis. Bu bir isi yapmak istiyor da beceriyor anlamini tasir. Sanki affedilir bir yani varmis gibi. Siyasal iktidar bu ülkeyi yönetmiyor. Derdi esnaf degil, çiftçi degil. Derdi isçi emekli emekçi issiz yoksul degil. Bugün Aliaga’dayiz. Emegin kenti, emekçinin kenti Aliaga’dayiz. Ama görüyoruz ki emegin sömürüldügü emekçinin yok edildigi bir kent olmus Aliaga. Herkesin istahini kabartan rantin, sermaye tarafindan bir sekilde elde edilmeye çalisildigi bir kent Aliaga. Ve bu kentin yöneticileri de maalesef halkin degil rantin temsilcileri haline gelmisler” dedi.
“BIRAKIN IHALEYI IMAR PLANI BILE DAHA GEÇMEMIS”
Sözlerine Mesleki ve Çevresel Hastaliklar Hastanesi ile devam eden Sindir, “bu ülkenin hastanelere ihtiyaci var. Hele hele Aliaga’ya yapilan Türkiye’de dördüncü olan Mesleki ve Çevresel Hastaliklar Hastanesi’ne çok ihtiyaci var. Kamu yatirimlari programinda 9 Eylül Üniversitesi’nin bu hastane ile ilgili yatirimi var ama henüz sifir harcamasi bulunuyor. Bu hastane ile ilgili 29 Mart seçimlerinin hemen öncesinde bir temel atma töreni yapildi. Iktidar partisinin temsilcileri, vali, 9 Eylül Üniversitesi rektörü, Aliaga Belediye baskani oradaydi. O temel atildiginda merak ettim buranin ihalesi yapilmis mi diye? Birakin ihaleyi imar plani bile daha geçmemis. Zeytinlik olan bir alanda “sözde” temel atildi. Bunu sorusturdum, soru önergesi verdim. Hiç ses yok. Sonra ögrendik ki atilan temelde yaklasik 10 cm’lik sathi bir beton dökülmüs. Seçime gittigimiz bir dönemde peki böyle bir temel atmanin sebebi neydi? Aliaga cosuyor, Aliaga yatirimlar aliyor algisi yaratmak. Öyle bir hikaye ki o hastanenin ihalesi bu yil Nisan ayinda yapildi. Kim tarafindan? Aliaga Belediyesi tarafindan yapildi. Aliaga Belediye baskani ile görüsüyorum diyor ki o hastaneyi biz kabasini bitirip 9 Eylül Üniversitesi’ne teslim edecegiz. Aliaga Belediyesi bütçesinden yaklasik 69 milyon küsur bir bedelle ihale yapmis, bitirmeye çalisiyor. 2019 yilinin Mart ayinda temel atiyorsun, 2019 geçmis 2020 yili geçmis; 2021 yilinin Nisan ayinda yapim ihalesine çikiyorsun. 3 senedir neredeydiniz?” dedi.
“ÇED ONAYI VERILIYORSA ÖNCE HALKA SORULUR”
Çaltilidere’de yapimi devam eden yat tersanesiyle ilgili de açiklamalarda bulunan Sindir, sözlerini söyle sonlandirdi: “Çaltilidere’deki sulak alani valilik tarafindan kurulan komisyon karariyla sulak alan olma özelliginden çikardilar. 9 Eylül Üniversitesi’nden bir grup uzman zamaninda rapor vermis burasi sulak alandir, baska amaçla kullanilamaz diye. O rapor yok ortada, saklanmis, yok edilmis. Ama kurulan komisyon oy çoklugu ile nasil oluyorsa göçmen kuslarin ugrak yeri, baliklarin yumurtlama yeri olan bu sulak alani yok sayiyor! Yapilmak istenen yat tersanesi için ayrica ÇED onayi dahi verilmis. Çaltilidere’de vatandasa soruyorum; size sordular mi, haberiniz oldu mu diye; yok diyorlar. Burada toplanti yapilmadi mi diyorum; yok diyorlar. ÇED onayi veriliyorsa önce halka sorulur. Halkin onayi alinir. Halkla toplanti yapilmadan ÇED onay süreci zaten yapilamaz. Aliaga rantin sermayenin egemen kilindigi, emegin emekçinin halkin yoksul kesimlerin yok sayildigi bir yer haline gelmis. Avrupa’nin en büyük yat tersanesi yapiliyor. 130 tane üretim imalat atölyesi olacak. 200 dönümlük bir arazi. Çok büyük bir çevresel yük getirecek. Sadece Çaltilidere’ye degil tüm Aliaga’ya çevresel bir yük getirecek. Aliaga siyasal iktidarin egemenliginde ve yukaridan gelen saraydan gelen talimatlar ile yapilan islerle teslim olmus Çevresi ile havasiyla suyuyla topragiyla her geçen gün daha da kirlenen bir kente dönüsmüs. Para, rant ve talan üçgenine sikismis siyasal iktidar Aliaga’nin dogasini ve çevresini maalesef yok ediyor. Siyasal iktidar Aliaga halkini da gözden çikarmis.”