SOCAR GÖNÜLLÜLERINDEN ALIAGA PETROKIMYA ILKOKULUNA KITAP BAGISI

SOCAR GÖNÜLLÜLERINDEN ALIAGA PETROKIMYA ILKOKULUNA KITAP BAGISI

SOCAR Gönüllüleri, Aliaga Petrokimya Ilkokulu'nun yeni kurulan kütüphanesine destek olmak için topladiklari kitaplari ögrencilerle birlikte kütüphane raflarina yerlestirdiler.


5 bin 200 kisiye dogrudan istihdam saglayan Türkiye’nin en büyük dis yatirimcisi SOCAR Türkiye, 2008 yilinda Türkiye’de faaliyetlerine baslarken misyonunu, ‘kaynaktan son kullaniciya kadar uzanan tüm deger zincirimizi; her seviyede tecrübeli, bilgili ve isine bagli insan kaynagimiz ile verimli ve sürdürülebilir bir sekilde isletmek ve gelistirmek’ olarak tanimlayan SOCAR Türkiye bu misyon çerçevesinde Türkiye’ye, insana, çevreye, kalkinmaya destek olarak, katma deger yaratan faaliyetlerini hayata geçirmeye devam ediyor.

Türkiye’ye ekonomik alanda saglanan katkilarin yani sira çalisanlarin gönüllü katilimi ve destekleriyle, topluma sosyal fayda saglayan projeler ve is birliklerinin gerçeklestirilmesi amaciyla yaklasik 500 kisiden olusan SOCAR Gönüllüleri de toplumu, çevreyi ve tüm canlilari desteklemek için SOCAR Türkiye çalisanlari tarafindan 2021 yilinda kuruldu. Çalisanlarin kendi öneri ve fikirlerini sahiplendikleri bir gönüllülük hareketi olarak tasarlanan SOCAR Gönüllüleri, çalisanlarin sosyal sorumluluk bilinci gelistirmesine, yasadiklari toplumun sorunlari için çözümün bir parçasi olmalarina ve çalismalara aktif katilim saglayarak içsellestirmelerine katki sagliyor. Egitim, çevre, saglik, spor, hayvanlari koruma ve sosyal konular olmak üzere toplamda 6 takimdan olusan SOCAR Gönüllüleri, sosyal sorumluluk faaliyetleri ve projeleri hayata geçirerek toplumda deger yaratmayi hedefliyor.

BM SÜRDÜRÜLEBILIR KALKNIMA AMAÇLARI BENIMSENDI

Subat 2021’de kurulan ve kendisini ‘Birlesmis Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlarina (SKA)’ dayali olarak toplumsal farkindaliga ve kalkinmaya katkida bulunan bir ‘topluluk’ olarak tanimlayan SOCAR Gönüllüleri’nin vizyonu ve yol haritasi, 17 sürdürülebilir hedefin benimsenmesi yoluyla BM'nin küresel çabalarina entegre edilmistir. Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlari, diger bir deyisle Küresel Amaçlar, yoksullugu ortadan kaldirmak, gezegenimizi korumak ve tüm insanlarin baris ve refah içinde yasamasini saglamak için evrensel eylem çagrisidir. Bu 17 Amaç, yoksulluk, iklim degisikligi, ekonomik esitsizlik, yenilikçilik, sürdürülebilir tüketim, baris ve adalet gibi yeni alanlari içerir.

Bu hedefler dogrultusunda 2021 yilinda

? Sivil Toplum Kuruluslari için 181.824 TL Bagis

? 13 Gönüllü Faaliyeti

? 481 Gönüllü Katilimci

? 10 Çocuga Tablet ve Internet Erisimi

? Sokak Hayvanlari için 7 Kulübe Yapimi,

? 500 kg. Mama Dagitimi

? Anasinifi Ögrencilerine 13 Koli Oyuncak

? 13 Kadin Mühendis Adayi’na Mentorluk Destegi

? 2500’ü Askin Ögrenciye Bilinçlendirme Egitimleri

? 464 çocugun yilbasi dilegi gerçeklestirildi.

SOCAR Gönüllüleri, yerel toplumun kalkinmasina katkida bulunmak amaciyla kamu kurumlari ve sivil toplum kuruluslari ile sosyal sorumluluk alaninda is birligi ve ortaklasa gönüllülük faaliyetleri gerçeklestirerek daha genis kitlelere ulasmayi hedefliyor. 2021 yilinda Cerebral Palsy Türkiye, HAYTAP, EÇEV, Lets Do It Turkey, UNICEF, Aliaga Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Bursa Il Milli Egitim Müdürlügü, Türk Egitim Vakfi ve Türkiye’nin Mühendis Kizlari Platformu ile partnerlik yapilarak projeler üretildi.


SOCAR Gönüllüleri ilk ödülünü topluma faydali sosyal sorumluluk projelerinin global çapta ödüllendirildigi ‘Communitas Awards’ ile aldi. SOCAR Gönüllüleri platformunu kuruldugu günden itibaren gerçeklestirdigi 13 gönüllülük faaliyeti ile pandemiye ragmen 6 farkli takim halinde canlilara ve toplumun her kesimine dokunarak ortaya koydugu kapsamli ve vizyoner yaklasimindan dolayi ‘Topluma Hizmet ve Kurumsal Sosyal Sorumlulukta Liderlik’ kategorisinde ödüle layik görüldü.


ÇOCUKLAR VE KADINLAR IÇIN PROJELER DÜZENLENDI

8 Mart Dünya Kadinlar Günü kapsaminda, UNICEF Türkiye ‘Kiz ve Erkek Çocuklar Arasinda Esitlik Programi’ için SOCAR Gönüllüleri olarak bagis kampanyasi baslatildi. Bu kampanya kapsaminda SOCAR Gönüllüleri’nden toplanan bagis miktari kadar SOCAR Türkiye de ilave bagis yaparak UNICEF’in daha çok kiz çocuguna egitim ulastirmasina katkida bulundu.

Anneler Günü’nde Ege Çagdas Egitim Vakfi (EÇEV) ile yapilan is birligi kapsaminda SOCAR Gönüllüleri, 2021 yilinda Anneler Günü’nde ihtiyaç sahibi anneler ve çocuklarinin nitelikli egitime erisebilmesi için kollari sivadi ve olusturdugu kampanya ile 10 ögrencinin tablet ve internet ihtiyacini karsiladi.

SOCAR Gönüllüleri-EÇEV is birligi kapsaminda dezavantajli çocuklarin yeni yil dileklerini gerçeklestirmek üzere hayata geçirdigi proje ile 464 çocugun hayallerinin gerçeklesmesine katki sagladi. 30 Aralik tarihinde Izmir-Yamanlar Egitim Merkezi’ne SOCAR Gönüllüleri ile gerçeklestirilen ziyaret ile alinan hediyeler ihtiyaç sahibi çocuklara teslim edildi.

SOCAR Gönüllüleri, 7 Kasim 2021 tarihinde gerçeklestirilen 43. Istanbul Maratonu’nda ‘Cerebral Palsy Türkiye’yi destekledi. 15K ve 42K olarak iki farkli parkurdan olusan etkinlikte kosan gönüllüler sayesinde toplanan bagislar, 0-3 yas arasi ve engelli olma riski tasiyan Cerebral Palsy’li bebeklerin tedavisinde kullanildi.

Bu yil 17 Nisan’da gerçeklestirilen Izmir Maratonu’nda ise SOCAR Gönüllüleri, Türk Egitim Vakfi’nin (TEV) “Yarida Kalmasin” projesi için 10K ve 42K parkurlarda kostu. Adimlarini egitim destegine dönüstüren gönüllüler, TEV için 29 bin 700 TL bagis toplandi.

SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

SOCAR Gönüllüleri Hayvanlari Koruma Projeleri Takimi, sokak hayvanlari için atik malzemelerden kulübe yapti. SOCAR Gönüllüleri’nin Bursa’daki 15 kisilik ekibiyle gerçeklestirilen proje ile yapiminda atik palet, kasa, büro malzemelerinin kullanildigi 7 kulübe Bursa’da farkli lokasyonlara yerlestirildi ve sokak hayvanlari için mama birakildi.

4 Ekim Dünya Hayvanlari Koruma Günü kapsaminda Sosyal SOHO adli dijital iç iletisim platformunda #1Fotograf1KiloMama etiketiyle fotograf paylasan her bir SOCAR Gönüllüsü adina toplamda paylasilan 500 fotografa esdeger olarak 500 kilo mama satin alindi ve sokak hayvanlari besleme etkinliginde farkli lokasyonlarda kullanildi.

180 üLKE ILE AYNI ANDI ÇEVRE TEMIZLIGI YAPILDI

SOCAR Gönüllüleri Bursagaz Çevre Takimi, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami'nda Bursa'nin Mudanya ilçesinde müsilaj ve su alti temizligi gerçeklestirdi. 16 kisilik ekip tarafindan yapilan derin deniz temizlik çalismalari esnasinda, Bursa Büyüksehir Belediyesi görevlileri de müsilaj müdahale araci ile su yüzeyinde temizlik gerçeklestirdi.

SOCAR Türkiye, atik yönetimi konusunda farkindalik olusturmak adina basarili çalismalara imza atan Lets Do It Türkiye’ye 18 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde ana sponsor oldu. ‘Atiksiz Bir Dünya’ mottosu ile 180 ülkede milyonlarca insanin katilimiyla es zamanli gerçeklestirilen etkinlikte SOCAR Gönüllüleri, Istanbul, Izmir-Aliaga, Bursa ve Kayseri lokasyonlarinda çevre temizligine destek vererek farkindalik yaratilmasina katki sagladi.

Geçen yaz birçok lokasyonda yasanan yanginlardan etkilenen hayvanlarin yaralarini sarmak için SOCAR Gönüllüleri çatisi altinda yardim kampanyasi düzenlendi. Hayvan Haklari Federasyonu HAYTAP’a Yardim Kampanyasi’nda gönüllüler 35 bin 647 TL bagis topladi.


EGITIM FAALIYETLERI GERÇEKLESTIRLIDI

SOCAR Gönüllüleri SOCAR Türkiye'nin agirlikli olarak faaliyet gösterdigi Izmir-Aliaga, Bursa ve Kayseri'de 3 ayri anaokulu için egitim materyali, resim kitabi ve oyuncak toplama kampanyasi baslatti. Kampanya sonucunda 200'den fazla çocuk boyama kitabina ve oyuncaklara ulasti.

SOCAR Türkiye’nin 2021 yilinda proje paydasi oldugu Türkiye’nin Mühendis Kizlari Projesi kapsaminda yüksek ögrenim hayatini destekledigi 10 Kimya Mühendisligi ögrencisine ve ayrica 3 Endüstri Mühendisligi ögrencisine bir dönem boyunca gönüllü mentorluk saglayacak kadin mühendis mentorlari belirledi. Basvuru yapan gönüllüler arasindan belirlenen 13 SOCAR Gönüllüsü mentorlar; bilgi, birikim ve tecrübeleri ile ögrencilerin is yasamina hazirliklarina önemli katkilar saglayacaklar.

Ayrica geçtigimiz günlerde SOCAR Gönüllüleri Izmir-Aliaga Petrokimya Ilkokulu’nun yeni kurulan kütüphanesine destek olmak için topladiklari kitaplari ögrencilerle birlikte kütüphane raflarina yerlestirdiler.