SOCAR MARINE, YURT IÇI DENIZ YAKITI PAZARINDA SATISLARA BASLADI

Yillik 700 bin tona ulasan satis hacmiyle, uluslararasi denizcilik yakiti alaninda büyümeye devam eden SOCAR MARINE, yurt içi deniz yakiti pazarinda satislara basladi.

Ekonomi 3.03.2022 16:20:02 0
SOCAR MARINE, YURT IÇI DENIZ YAKITI PAZARINDA SATISLARA BASLADI

Türkiye’nin en büyük dogrudan dis yatirimcisi SOCAR Türkiye istiraklerinden SOCAR MARINE, faaliyet alanina yurt içi denizcilik yakiti pazarini da katti ve bu kapsamda Marmara, Ege ve Akdeniz’de satislara basladi. 2013 yilindan bu yana faaliyetlerine hiz kesmeden devam eden ve yillik 700 bin tona ulasan SOCAR MARINE, yurt içinde yolcu ve yük tasiyan gemilerden turizm teknelerine, balikçilardan kamu kurumlarina kadar genis bir yelpazede müsterilerin ihtiyaçlarina hizla cevap verecek.

SOCAR Türkiye Petrokimya ve Rafineri Is birimi Baskani ve Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov “SOCAR MARINE, uluslararasi denizcilik yakitlari pazarinda Türkiye limanlari fiziksel ikmallerin yani sira, Cebelitarik’tan Singapur’a, Rotterdam’dan Güney Afrika’ya kadar tüm uluslararasi limanlarda yakaladigi üstün hizmet anlayisini yurt içi pazarda da Hopa’dan Iskenderun’a kadar bütün limanlarda yaymayi amaçliyor. SOCAR MARINE, 2021 itibariyla bu kapsamda yatirimlar yaparak yurt içi pazarda önce Marmara ve Ege’de, sonra Akdeniz’de deniz yakiti satisina basladi. Ocak ayi itibariyla da Trakya ve Bati Karadeniz’de ikmallere baslayan SOCAR MARINE, kara ve deniz yoluyla müsterilerinin ihtiyaçlari dogrultusunda eksiksiz hizmet vermeyi ve iç piyasada rekabetçi yaklasimiyla fark yaratmayi hedefliyor” dedi.

Yillik yaklasik 450 bin tona yaklasan yurt içi pazarinda hem deniz hem de kara tankerleriyle, küçük balikçi teknelerinden petrol tankerlerine kadar genis bir müsteri portföyüne ikmal yapan SOCAR MARINE, faaliyet alanini genisleterek kamu kurumlarina da deniz yakit ikmaline basladi. 2022 Ocak itibariyla iki önemli kamu kurulusunun yakit ikmalleri SOCAR MARINE tarafindan tedarik ediliyor. 

SOCAR MARINE, 2022 yilinda alt yapi ve insan kaynagi yatirimlarini artirarak uluslararasi deniz yakiti pazarinda yakaladigi güçlü ve basarili konumu yurt içi pazarda da kisa sürede yakalama hedefiyle ve müsterilerine bu pazarda da fark yaratan, sektörün ihtiyaci olan servisi, ticari kosullari ve kaliteyi de kesintisiz sunmaya devam ediyor.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °