SOCAR Türkiye deniz kirliligine müdahaleye hazir

SOCAR Türkiye deniz kirliligine müdahaleye hazir

SOCAR Türkiye, Aliaga ve Nemrut Koyu'nda olasi deniz kirliligine karsi müdahale kapasitesini artirarak bölgede koruma kalkani olusturdu. SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya Is Birimi'nin kiyi tesislerinde kurulan Deniz Kirliligine Müdahale Merkez

Türkiye’nin en büyük dogrudan dis yatirimcisi SOCAR Türkiye, stratejik yatirimlari ile ülke ekonomisine deger katarken sürdürülebilir çevre ve sosyal sorumluluk projeleriyle de öne çikiyor. Faaliyetlerinin odagina çevre, is güvenligi ve insani koyan SOCAR Türkiye, deniz kirliligine karsi Ege Bölgesi’nin yatirim ve ticaret merkezi olan Aliaga Körfezi’ne de müdahale edebilecek sekilde adeta bir koruma kalkani olusturdu. Deniz kirliligine müdahale ekibi ve ekipmanlari ile Türkiye’nin en yüksek kapasiteli müdahale merkezlerinden birine sahip olan SOCAR Türkiye, bölgede herhangi bir nedenle ortaya çikabilecek bir deniz kirliligine karsi acil müdahale gemisi Aliaga Responder’i da 7 gün, 24 saat hazir bekletiyor.

TÜM ALIAGA’YA HIZMET VERIYOR

SOCAR Türkiye CEO Danismani Koray Koyuncu, “Izmir Aliaga’da çok büyük yatirimlara imza atan grubumuz, gelecek nesillere temiz ve yasanabilir bir dünya birakma hedefi ile üretimini sürdürüyor. Bu çerçevede denizlerimizi korumak, olasi bir kirlilige karsi acil önlem alabilmek için Aliaga’da rafineri, petrokimya ve depolama gibi alanlarda faaliyet gösteren SOCAR Türkiye grup sirketlerinin tamamina ve bu sahilleri paylastigimiz komsularimiza hizmet etme kapasitesine sahip 7 gün, 24 saat hizmet verebilecek egitimli ve profesyonel bir ekibi, ayni zamanda oldukça genis bir denizsel kirlilik müdahale ekipman envanterini sahamizda hazir bulunduruyoruz. Bunun yaninda özel donatilmis bir müdahale gemisini de SOCAR Türkiye’nin Rafineri ve Petrokimya Is Birimi’ne ait kiyi tesislerinde konuslandirdik. Bölgemizde yasanabilecek herhangi bir soruna karsi gemimiz her an yardima hazir durumda” diye konustu.

Acil müdahale gemisi Aliaga Responder’in saatte 40 metreküp petrol toplama kapasitesine sahip oldugunun altini çizen Koyuncu, sözlerini söyle sürdürdü: “35 metre uzunlugundaki geminin, denizde petrolün yayilimina müdahale edebilecek ilave süpürme kollari bulunuyor. Acil müdahale gemisinin sürekli bölgede bulunmasi ve kisa sürede devreye girecek bir kabiliyet tasimasi, olasi bir deniz kirliligine karsi bölge için büyük önem tasiyor.”