SOCAR TÜRKIYE IHRACATTA ILK 10'DA

SOCAR TÜRKIYE IHRACATTA ILK 10

'2021 Ihracat Sampiyonlari' Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle açiklandi. SOCAR Türkiye listede 8'nci sirada yer aldi.


Türkiye Ihracatçilar Meclisi’nin (TIM) açikladigi “2021 Ihracat Sampiyonlari” listesinde Türkiye’nin en büyük dis yatirimcisi SOCAR Türkiye 8’incilige layik görüldü. TIM’in Ilk 1000 Ihracatçi listesinde SOCAR Türkiye grup sirketi Petkim de 22’nci sirada yer aldi. 

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende Türkiye'de geçen yil en fazla ihracat yapan ilk 10 firmaya ödülleri verildi.  SOCAR Türkiye’nin ödülünü Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Azerbaycan Ekonomi Bakani ve SOCAR Denetleme Kurulu Baskani Mikayil Jabbarov’a takdim etti.

Konuyla ilgili bir açiklama yapan Azerbaycan Ekonomi Bakani ve SOCAR Denetleme Kurulu Baskani Mikayil Jabbarov, “Türkiye’nin 2021 sampiyon ihracatçi kuruluslari arasinda yer alan SOCAR Türkiye, pandeminin olumsuz etkilerine ragmen kesintisiz üretimini devam ettirdi. Özellikle grup sirketlerimiz Petkim ve STAR Rafineri’nin entegre çalismasi sayesinde yaratilan sinerjiyi teknoloji dönüsümüyle destekleyerek bu basariyi elde ettik. Türkiye’nin ilk 10 ihracatçisi arasinda yer almaktan büyük gurur duyuyoruz. Dost ve kardes Türkiye’nin ihracatina yaptigimiz katki da bizim için özellikle önem tasiyor” ifadelerini kullandi.