Tarih: 10.03.2022 12:05

SOCAR Türkiye ‘Project Earth' ile enerji sektörünün en büyük SAP projelerinden birine imza atti

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’nin en büyük endüstriyel holdingi SOCAR Türkiye, tüm grup sirketlerinin kurumsal süreçlerinin yönetildigi uygulamalarin dijital dönüsüme ayak uydurabilmesi, süreç bazli ve organizasyonel entegrasyonun saglanmasi amaciyla Project Earth çalismasini hayata geçirerek SAP ile is birligini güçlendirdi.

SAP Türkiye ile sadece Türkiye’nin degil, bölgenin ve enerji sektörünün en büyük SAP projelerinden birine imza atan SOCAR Türkiye, Project Earth isimli proje ile farkli süreçleri ele alan SAP çözümlerini SAP S/4HANA sistemine entegre ederek, tek merkezden yönetecek.

Bünyesinde bulunan STAR Rafineri, SOCAR Dagitim, SOCAR Depolama sistemlerini tek bir SAP S/4HANA sistemi üzerinde birlestiren SOCAR Türkiye; SAP ile gerçeklestirdigi Project Earth ile yerinde ve daginik sistemlerini entegre SAP S/4HANA ve Analytics Cloud çözümleri ile yeniledi. Ayrica finans, merkezi satin alma, ticari operasyonlar, bakim onarim, is analitigi ve ana veri yönetimi süreçlerinin dijital dönüsümünü desteklemeye de hazir hale getirdi.

TEKIL VE MERKEZI BIR SISTEMLE ÇALISAN MEMNUNIYETI DE ARTTI

SOCAR Türkiye’nin satin alma ve lojistik, varlik yönetimi, ticaret ve finans is birimlerini kapsayan, 100’den fazla SAP danismaninin görev aldigi Project Earth çalismasinda baslangiç asamasindan itibaren uzaktan çalisma yöntemi ile 8 binden fazla test adimi tamamlandi. Hazirlik asamasi 6 hafta süren proje, 16 ay gibi kisa bir sürede tamamlandi. Güncelligini kaybetmis ve daginik uygulamalar yerine güncel, tekil ve merkezi bir sistem yaratmayi hedefleyen proje ile çalisanlarin da memnuniyetinin artirilmasi hedefleniyor. SOCAR Türkiye’nin süreçlerindeki hizi ve çevikligi iyilestiren, bellek-içi teknolojili yeni nesil ERP (kurumsal kaynak planlama) çözümü SAP S/4HANA; hizli, verilerle yönlendirilen karar verme sürecinin de yolunu açiyor.


SOCAR Türkiye Dijital Transformasyon & Bilisim Teknolojileri Baskani Hakan Irgit projeyle ilgili sunlari söyledi: “Ocak 2022 itibariyla 16 aydir devam ettirdigimiz ve dünyada esine az rastlanir S4/HANA projemiz Project Earth’ü de devreye aldik. Tasarim asamasindan devreye almaya kadar tamamini uzaktan çalisarak gerçeklestirdigimiz bu projede hem kurumsal uygulamalarimizin yenilenmesini sagladik hem de daha önce kullanmadigimiz birçok yeni araci da çalisanlarimizin hizmetine sunduk. Çalisanlarimiz projenin hayata geçmesiyle muhasebe islemleri ve fatura onaylari gibi kurumsal süreçleri uçtan uca yönetebiliyor, raporlayabiliyor, grup sirketleri arasinda veri akisi gerçeklestirebiliyor. Hidrokarbon deger zincirinde hammadde satin alimindan depolamaya, üretimden müsteri teslimine sirketler arasi entegrasyonu sagladik. Müsterilerimizi, siparisten teslimat adimina kadar anlik bilgi paylasimi saglayan müsteri portali ile bulusturduk. Operasyonda planlama ekiplerinin bakim ekipleri ile operasyonlari es zamanli planlama, saha faaliyetlerini anlik isleyebilecekleri mobil uygulama ve tüm grup sirketlerimiz bazinda tek bir ana veri yapisinin kurulmasi ve ortak ana veri sözlügü olusturulmasi gibi hedeflerimizi gerçeklestirdik. Kisacasi Project Earth ile çalisanlarimiz, tedarikçilerimiz ve müsterilerimiz dahil olmak üzere operasyonumuzun her noktasinda önemli kazanimlar elde ettik”.


SAP Türkiye Genel Müdürü Ugur Candan ise, “SOCAR Türkiye, bugün SAP Model Company modelini en iyi uygulayan sirketler arasinda yer aliyor. Biz de onlarin dijital dönüsüm yolculuklarinda en yakin is ortagi olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. SOCAR Türkiye’yi “Veri Odakli Sirket” hedefine ulastirmak için bir yol haritamiz var. Bu yol haritasini gerçeklestirmek için projelerimiz devam ediyor. Project Earth’ün en önemli basari kriteri, global bir basari hikayesi olmus STAR Rafineri projesini de bir üst boyuta tasimaktir. Project Earth, veriye dayali sirkete dönüsümün ilk asamasidir ve entegrasyonun çiktilarina odaklanir. Gelecek asamalar için yol haritamizda diger SOCAR Türkiye sirketlerinin dönüsümünü de öngörebiliyoruz. Tüm ekiplerin özveriyle ve tutkuyla çalistigi bu proje bizim için de ilham verici bir proje oldu. SAP olarak müsterilerimizin hayallerini gerçege dönüstürmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —