Tarih: 28.12.2020 06:06

SOCAR Türkiye'den Azerbaycan ve Türkiye arasindaki dostlugu vurgulayan reklam filmi

Facebook Twitter Linked-in

SOCAR Türkiye, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’na özel olarak hazirladigi reklam filminde Kurtulus Savasi’nda Anadolu’daki kardesleriyle omuz omuza mücadele eden Azerbaycan halkinin fedakârligina dikkat çekti. #BirlikteyizGüçlüyüz etiketiyle yayinlanan reklam filminde Türk milletinin birlikte ve kardesçe ne kadar güçlü oldugu tarihi gerçeklere dayanarak anlatildi.

Türkiye’nin en büyük dogrudan dis yatirimcisi SOCAR Türkiye, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 96’nci yilina özel hazirladigi reklam filmi ile Türkiye ve Azerbaycan arasindaki dostlugu bir kez daha onurlandirdi. Kurtulus Savasi’nda Türk kardesleriyle omuz omuza mücadele eden Azerbaycan halkinin gösterdigi fedakarliga dikkat çekilen reklam filmi 27 Ekim’den itibaren sinema ile tüm dijital mecralarda #BirlikteyizGüçlüyüz etiketiyle yayinlanmaya basladi.

Türk milletinin birlikte ve kardesçe ne kadar güçlü oldugunu tarihi gerçeklere dayanarak anlatan filmde Türkiye ve Azerbaycan için ‘Bir millet, iki devlet’ vurgusu yapildi. Reklam filmi, Kurtulus Savasi’nda Anadolu halkinin yardimina kosan, canlarini veren Azerbaycan halki ile Türkiye’nin arasindaki kopmaz bagi gözler önüne serdi.

AZERBAYCANLI ANNE: VATAN SAG OLSUN

Sakarya Meydan Muharebesi’nde Türk kuvvetlerine taarruz emrinin gelisiyle baslayan reklam filminde, birbirleriyle vedalasan askerlerin arasinda Anadolu’da savasmaya gelen Azerbaycanli askerin varligina dikkat çekiliyor. Filmde aradan geçen iki yil sonrasinda Azerbaycanli askerle vedalasan Türk askeri, elinde mektup ile Azerbaycan’da bir köy evinin kapisinda görülüyor. Kötü haberi alan Azerbaycanli anne; “vatan sag olsun” diyor.

275 OYUNCU ROL ALDI, AZERBAYCAN VE TÜRKIYE’DE ÇEKILDI

Her Azerbaycanli için Anadolu’nun bir vatan topragi sayildigina dikkat çeken reklam filminde 275 oyuncu rol aldi. Azerbaycan ve Türkiye’de 3 günde çekilen filmde yer alan siperlerin kazilmasi da 3 gün sürdü.  Filmde kullanilan kostümler, silahlar, çadirlar ve cephe tamamen dönemin kosullarina uygun olarak tasarlandi. Reklam filminde Azerbaycan Devlet Sanatçisi Rashad Hashimov danismanliginda yeniden kaydedilen, Ömer Ahunbay'in müzik direktörlügünde düzenlenen, sair Abbas Sehhet’in Veten (Vatan) siiri, ses sanatçisi Memmed Necefov’un sesinden Bayati Siraz makaminda izleyiciye ulastirildi.

Reklam filmini izlemek için: https://youtu.be/uYt3PTwlcO4




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —