SOCAR TÜRKIYE'NIN ÜÇ SIRKETINE "BESLENME DOSTU ISYERI” SERTIFIKASI

SOCAR TÜRKIYE

SOCAR Türkiye'nin istirakleri, T.C. Saglik Bakanligi Halk Sagligi Genel Müdürlügü'nün Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen Isyeri Sertifikasi'ni almaya hak kazandi. Petkim, STAR Rafineri ve SOCAR Depolama, tüm kosullari yerine get

Türkiye’nin en büyük dis yatirimcisi SOCAR Türkiye’nin istirakleri Petkim, STAR Rafineri ve SOCAR Depolama, T.C. Saglik Bakanligi Halk Sagligi Genel Müdürlügü’nün Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen Isyeri Sertifikasi’ni almaya hak kazandi. Izmir Il Saglik Müdürlügü tarafindan saha denetimleri geçen hafta tamamlanan sirketler, tam puan alarak SOCAR Türkiye’nin bu sertifikayi Türkiye’de alan üçüncü sirket olmasini sagladi. Sirketlerin sertifikalari Aliaga Kaymakami Ömer Karaman, Izmir Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Uzm. Dr. Ali Emre Çetinkol ve Aliaga Ilçe Saglik Müdürü Dr. Özkan Orhun’un katilimiyla takdim edildi.

Is sagligi, güvenligi ve çevresel mükemmelligin saglanmasinda temeli olusturan ve endüstriye ait en iyi ISG-Ç uygulamalarini benimseyen bir kültüre sahip olan SOCAR Türkiye, SOCAR Aims For Efficiency – SAFE (SOCAR Verimliligi Hedefler) ilkeleri geregi, çalisanlarinin sagligini her seyin önüne koyarak sürdürülebilir faaliyetlerin ancak insani odaga alarak basarilabilecegine inaniyor.

T.C. Saglik Bakanligi Halk Sagligi Genel Müdürlügü tarafindan yürütülen, isyerlerinde çalisanlarin saglikli beslenmesini ve fiziksel aktivite yapmalarini tesvik ederek iste üretkenligi ve toplumda saglikli yasami desteklemeyi hedefleyen Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen Isyeri Sertifikasi’ni almasinda; Wings for Life Izmir Kosusu, SOCAR Aliaga Olimpiyatlari, 41. Istanbul Maratonu, Granfondo Izmir Yarisi ve Cerebral Palsy Türkiye için düzenlenen kosu etkinliklerine katilim, profesyonel spor egitmenleri araciligi ile online yaptirilan spor egzersizleri ve yoga egitimleri, tenis kortlari, futbol ve basketbol sahalari, 5 adet kapali spor salonu gibi spora ulasim imkanlari, tesislerdeki yemek menülerinin çesitliligi, uygun kalori degerlerinin uzman diyetisyen ve gida mühendisleri araciligi ile denetlenmesi ve garanti altina alinmasi, özel beslenme ihtiyaci olan çalisanlar için uygun menüler, gida hijyen güvenliginin saglanmasi,  saglikli yasama tesvik için yerinde ve online diyetisyen hizmeti, online psikolojik destek hatti vb. gibi organizasyon ve uygulamalar etkili oldu.