SOGUK HAVA ETKISINI ARTIRIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlügü'nden yapilan açiklamaya göre ülke genelinde soguk hava etkisini sürdürecek.

Gündem 13.01.2022 11:01:15 0
SOGUK HAVA ETKISINI ARTIRIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçali ve çok bulutlu, Marmara’nin dogusu, Akdeniz, Iç Anadolu, Karadeniz, Dogu ve Güneydogu Anadolu, Denizli, Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri ile Çanakkale'nin dogu kesimlerinin yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin, genellikle karla karisik yagmur ve kar, Akdeniz kiyilarinda saganak ve yer yer gök gürültülü saganak, Güneydogu Anadolu ile Sirnak çevrelerinde yagmur seklinde görülmesi, Dogu Karadeniz kiyilari, Dogu Anadolu’nun güneydogusu ve Güneydogu Anadolu’nun dogusunda kuvvetli, iç ve yüksek kesimlerde (1100 metre üzeri kesimlerde) yer yer yogun kar yagisi seklinde görülmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve dogu kesimlerde buzlanma ve don olayi ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.



HAVA SICAKLIGI: Kuzey ve bati kesimlerde 4 ila 10 derece azalarak mevsim normallerinin altina düsecegi, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacagi ve dogu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredecegi tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, Marmara’nin batisi ve Ege kiyilari ile Bati Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeydogu yönlerden kuvvetli ve firtina seklinde (40-90 km/sa) esecegi tahmin ediliyor.

KUVVETLI RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârin; Marmara’nin batisi ve Ege kiyilari ile Bati Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeydogu yönlerden kuvvetli ve firtina seklinde (40-90 km/sa) esecegi tahmin edildiginden çati uçmasi, agaç devrilmesi, ulasimda aksamalar gibi yasanabilecek olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi noktasinda vatandaslari uyardi..


Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °