Tarih: 18.03.2022 11:16

SOGUK HAVA GERI DÖNÜYOR

Facebook Twitter Linked-in

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçali ve çok bulutlu, Marmara'nin dogusu, Iç Anadolu, Karadeniz, Dogu ve Güney Anadolu ile Kirklareli'nin kiyi kesimleri, Çanakkale'nin iç kesimleri, Kütahya, Afyonkarahisar, Mersin, Adana'nin kuzey ve batisi, K. Maras, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin aralikli yagisli geçecegi tahmin ediliyor

HAVA SICAKLIGI: Hava sicakliklarinin  iç ve bati kesimlerde 2 ila 5 derece azalacagi, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacagi, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altinda seyredecegi tahmin ediliyor.

KUVVETLI RÜZGAR UYARISI: Rüzgârin; Marmara, Kiyi Ege ile Bati Akdeniz'de kuzeyli yönlerden kuvvetli ve kisa süreli firtina(40-70 km/sa) olarak esmesi beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.


 KUVVETLI YAGIS UYARISI: Yagislarin; Marmara’nin dogusu, Bati Karadeniz, Orta Karadeniz kiyilari, Dogu Karadeniz, Dogu Anadolu’nun kuzeyi, Istanbul, Elazig, Bingöl, Bitlis, Mus çevreleri ile Diyarbakir ve Batman’in kuzey ve dogu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli ve yogun kar seklinde beklendiginden ulasimda aksamalar, su baskini, sel, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi yasanabilecek olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

ÇIG TEHLIKESI UYARISI: Dogu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Dogu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan egimli yamaçlarda çig riski olmasindan dolayi meydana gelebilecek olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Kuzey, iç ve dogu kesimlerde buzlanma ve don olayi beklendiginden yasanabilecek olumsuz sartlara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

Bazi illerimizde hava sicakliklari ise söyle;

IZMIR 4°C, 9°C

ISTANBUL 0°C, 3°C

ANKARA -3°C, 1°C

ANTALYA 7°C, 18°C

ZONGULDAK 0°C, 3°C

TRABZON 1°C, 3°C

ERZURUM -10°C, -2°C

DIYARBAKIR 0°C, 6°C





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —