SOKAK SENIN ETKINLIGINE ÖDÜL!

SOKAK SENIN ETKINLIGINE ÖDÜL!

Karsiyaka Belediyesi her hafta düzenledigi Sokak Senin etkinligi ile, Saglikli Kentler Birligi tarafindan her yil düzenlenen Iyi Uygulamalar Yarismasi'nda ‘Saglikli Sehir Planlamasi' kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

YASAM SOKAGA TASINDI

Özellikle pandemi döneminde evde vakit geçirmek zorunda kalan çocuklarin sokaklarini kesfetmelerini ve eglenceli zaman geçirmelerini saglamak amaciyla bugüne kadar 11 mahallede düzenlenen Sokak Senin etkinlikleri ile yasam sokaga tasindi. Müzik dinletisi, söylesi, dans gösterisi, spor etkinlikleri, sokak oyunlari ve atölyeleri de içinde barindiran etkinlikler her yastan vatandas tarafindan ilgiyle takip edildi. Geleneksel sokak oyunlarinin da hatirlatildigi etkinliklerde çocuklar güvenli ve rahat bir sekilde sokakta oynamanin keyfini yasadi.

FARKINDALIK YARATMAYI AMAÇLADI

Projenin amacina yönelik bilgi veren Karsiyaka Belediyesi Kentsel Tasarim Müdürlügü yetkilileri, etkinliklerin devam edecegini vurgulayarak sunlari kaydetti: “Vatandaslarimiz arasindaki birlik, beraberlik ve dayanismayi arttirmayi da hedefleyen bu etkinliklerle sokaklarimizin yeniden kesfedilmesini amaçladik. Ayni zamanda etkinligi gerçeklestirdigimiz sokaklarin araç trafigine kapatilmasi ile, otomobilsiz bir kent nasil olur konusunda farkindalik yaratmaya çalistik. Etkinlikte bir araya gelen mahalle sakinleri arasinda komsuluk iliskileri de gelismis oldu. Vatandaslarimizdan çok güzel geri dönüsler aldik, çocuklarini gönül rahatligiyla sokakta oynatabildiklerini, güvenli ve rahat hissettiklerini söylediler. Bu etkinliklerin her yastan vatandasimiza hitap ettigini görmüs olduk.”