SOKAKTAKI DOSTLARA ON TON MAMA DAGITILDI

SOKAKTAKI DOSTLARA ON TON MAMA DAGITILDI

Ayvalik Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü geçtigimiz yil koronavirüs önlemleri kapsaminda sokaga çikma yasaginin uygulandigi 365 gün boyunca sokak hayvanlarini yalniz birakmadi.

Veteriner Isleri Müdürlügü 2020 yilinda 908’i kedi, 584’ü köpek olmak üzere toplam 1492 kisirlastirma gerçeklestirdi, sevimli dostlarin yuva sahibi olmasina öncülük etti. Geçtigimiz yil Ayvalik’ta yasayanlar 85 kedi ve köpegi sahiplendi.

Ayvalik’ta lokanta, restaurant, kafeterya ve yemekhane gibi isyerlerinin pandemi yasaklari nedeniyle kapatilmasi ve paket servisi uygulamasi sokaktaki dostlarimizin zor durumda kalmasina neden oldu. Belediye ve hayvanseverlerin destegiyle sokakta yasamlarini sürdüren kedi ve köpeklere geçtigimiz yil on ton mama dagitildi. 

Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, pandemi yasaklari döneminde yürütülen ve halen devam eden kampanyaya destek veren kisi ve kuruluslara tesekkür etti. Ergin, vatandaslarin destegi ve belediyenin de katkilariyla Veteriner Isleri Müdürlügü ekiplerince sokaklarda yasayan kedi ve köpeklerin beslenme çalismalarina devam edildigini sözlerine ekledi.