Son 10 gün içinde Ingiltere'den Izmir'e gelenler yurtlarda karantinaya alinacak

Son 10 gün içinde Ingiltere'den Izmir'e gelenlerin Kredi ve Yurtlar Kurumu Buca ve Gazi Ayse Hatun Yurdu'da 14 gün boyunca karantinada tutulacaklari bildirildi.

Gündem 2.01.2021 22:21:30 0
Son 10 gün içinde Ingiltere

Izmir Valiligi'nden yapilan açiklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginina yönelik olarak özellikle Ingiltere’den bildirilen mutasyona ugramis olan "SARS-CoV-2" ile ilgili en güncel bilimsel gelismelerin takip edildigi belirtildi.

Ingiltere’den son dönemde yurda giris yapan ve PCR test sonucu pozitif çikan kisilerden geriye dönük yapilan taramalar sonucunda yeni mutasyonla uyumlu virüs yükünün tespit edildigi ve Ingiltere'den gelen uçuslarin durduruldugu hatirlatildi.

Bu dogrultuda Il Hifzissihha Kurulunun yaptigi toplantida su kararin alindigi bildirildi:

"Son 10 gün içerisinde Ingiltere’de bulunan ve Türkiye’ye kara, hava ve deniz yoluyla gelen kisilerin, valiligimiz tarafindan belirlenmis olan KYK Buca Kiz Yurdu ve KYK Gazi Ayse Hatun Yurdunda 14 gün boyunca karantina altina alinmalarina, belirlenmis olan yurtlarin kapasitesinin dolmasi halinde, karantina için kullanilacak olan yurtlarin Valiligimizce belirlenmesine karar verilmistir." (AA)


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °