Son Dakika: Ekonomik Istikrar Kalkani adimlarinin maddi tutari 240 milyar TL'ye ulasti

Son Dakika: Ekonomik Istikrar Kalkani adimlarinin maddi tutari 240 milyar TL'ye ulasti

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
Son Dakika: Ekonomik Istikrar Kalkani adimlarinin maddi tutari 240 milyar TL

Hazine ve Maliye Bakani Berat Albayrak, Ekonomik Istikrar Kalkani paketi kapsaminda atilan adimlarin maddi tutarinin 240 milyar TL'ye ulastigini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakani Berat Albayrak, koronavirüs salgini nedeniyle devreye alinan Ekonomik Istikrar Kalkani paketi kapsaminda atilan adimlarin maddi boyutuna iliskin açiklamalarda bulundu. Albayrak, "Ekonomik Istikrar Kalkani adimlarimizin maddi tutari 240 milyar TL'ye ulasmistir. Bu miktar, milli gelirin yüzde 5'i civarindadir" dedi.

Albayrak konu hakkinda sunlari söyledi:

"Biz sadece devreye alinan adimlarin maddi tutarini dile getirmekteyiz. Eger bazi ülkeler gibi ekonomik büyüklügünü ifade etmemiz gerekirse, bu rakam 525 milyar TL'yi bulmaktadir. Bu da milli gelirin yaklasik yüzde 11'ine denk gelmektedir.

"TÜRKIYE DÜNYADAKI ÜLKELERE GÖRE IYI KONUMDA"

Ister maddi tutari ister ekonomik büyüklügü dikkate alin, Türkiye salgin kapsaminda destek/milli gelir oraninda dünyadaki iyi konumda olan ülkelerden biridir.

"BU SÜRECI EN RAHAT ATLATACAK ÜLKELERDEN BIRIYIZ"

Kovid-19 salginin ekonomimize etkilerini giderecegimizden, ülkemiz için ortaya çikan potansiyeli degerlendirebilecegimizden kimsenin süphesi olmasin. Türkiye saglam bilançosu ile bu süreci en rahat atlatacak ülkelerden birisidir."


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °