Son dakika haberi: Bayramda sokaga çikma yasagi 4 gün olacak mi?

Son dakika haberi: Bayramda sokaga çikma yasagi 4 gün olacak mi?

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
Son dakika haberi: Bayramda sokaga çikma yasagi 4 gün olacak mi?

Cumhurbaskani Tayyip Erdogan’a MYK toplantisinda bilgi veren kurmaylari yapilan arastirmalarda vatandasin da bayramda sokaga çikma yasagini destekledigini belirttiler. Bilim Kurulu’nun da ayni yönde tavsiyeleri dikkate alinarak 23-24-25-26 Mayis tarihlerinde sokaga çikma yasagi bekleniyor.

AK Parti’nin önceki gün Cumhurbaskani Tayip Erdogan baskanliginda yapilan MYK toplantisinda Ramazan Bayrami’nda sokaga çikma yasagi ilani da gündeme geldi. Toplantida ayrica pandemide normallesme sürecine iliskin degerlendirmeler yapildi. Kurmaylar, yapilan arastirmalarda Ramazan Bayrami’nda vatandasin da sokaga çikma yasagini destekledigini Erdogan’a iletti. Konu ile ilgili Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri dikkate alinarak 23-24-25-26 Mayis’ta sokaga çikma yasaginin olabilecegi degerlendirildi.

TÜRKIYE’NIN HEDEFI V MODELI

Ekonomik gelismelerin de gündeme geldigi toplantida pandemi sürecinde diger ülkeler ve Türkiye’nin durumu karsilastirildi. Toplantida L, U, V degerleri göz önünde bulundurularak, Fransa, Hollanda gibi ülkelerin U, Almanya’nin ise V seviyesinde oldugu degerlendirilerek, Türkiye’nin pandemide büyük basari elde ettigi ve bu süreçte V modelinde olmayi hedefledigi dile getirildi. Üretim ve turizmin bu süreçte çok önemli oldugu ve her konuda hassas ve emin adimlar atildigi belirtildi.

V MODELI NEDIR?

Krizlerin ardindan ekonomideki toparlanma modelleri harflerle ifade ediliyor. V tipi toparlanma, bu modeller içinde en hizli toplanmayi gösteriyor ve hizli bir çöküsün ardindan hizli bir toparlanma anlamina geliyor. U tipi toparlanma ise iyilesme sürecinin daha yavas ve kademeli olmasini içeriyor.

IS BANKASI ÇALISMASINI 10 GÜN IÇINDE BITIRIN

Türkiye Is Bankasi’nin hisselerinin Hazine’ye devri için baslatilan çalisma konusunda Cumhurbaskani Erdogan bir an önce sonlandirilmasi talimatini verdi. Erdogan, “Mevzuat belli, CHP’nin süreci nasil yönettigi belli, fazla geciktirmeyin, çalismayi bir an önce bitirin” dedi.

BAROLAR DA KONUSULDU

Erdogan baskanliginda önceki gün düzenlenen MYK toplantisinda barolarin seçim düzenlemesinin yani sira CHP’nin Türkiye Is Bankasi’ndaki hisselerinin devri konusu da gündeme geldi. Telekonferans yöntemi ile yapilan toplantiya Hazine ve Maliye Bakani Berat Albayrak ve Adalet Bakani Abdulhamit Gül de katildi. Edinilen bilgiye göre toplantida Erdogan, AK Parti’nin, CHP’nin Is Bankasi hisseleri ile ilgili kurdugu komisyon, anayasa, uluslararasi hukuk, medeni hukuk ve siyasi partiler mevzuati üzerinde dört kollu bir çalisma yürütülerek, çalismanin en geç 10 gün içinde tamamlanmasi talimatini verdi.

FAZLA GECIKTIRMEYIN

AK Parti Genel Baskan Yardimcilari Hayati Yazici ve Nuretttin Canikli’nin konu ile ilgili sunum yaptigi toplantida çalisma ile ilgili bu hafta Meclis ve AK Parti’de toplantilar yapilmasina karar verildi. Cumhurbaskani Erdogan konu ile ilgili hassasiyet vurgusu yaparken, “Mevzuat belli, CHP’nin süreci nasil yönettigi belli. Fazla geciktirmeyin. Titizlikle çalisin ve bu konuyu vatandasa dogru anlatin. CHP’nin bu konuda yanlis anlasilmalara yol açmasina izin vermeyin. Atatürk zamaninda tek parti vardi ve parti devlet idi. Atatürk bütün milletin atasi ve sahip oldugu mülk de milletin mülkü, onlarin simdi artik partiler arasinda bir parti olan CHP’de olmasi adil degil hem de hakli degil” ifadesini kullandi. Edinilen bilgiye göre AK Parti, Demokrat Parti’nin 1953 yilinda çikardigi ve Atatürk’ün vasiyetine ragmen tüm mirasini Hazine’ye devreden yasayi örnek alinacak.ideoyu Oynat


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °